Özdağ: “Yunanistan hükümeti AİHM kriterlerine uymalıdır”

Özdağ: “Yunanistan hükümeti AİHM kriterlerine uymalıdır”

"YUNANİSTAN UZATTIĞIMIZ DOSTLUK VE BARIŞ ELİNE KARŞILIK VERMELİ"

 

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Avrupa Birliğine geçmiş bir ülke olan Yunanistan’da Lozan Anlaşmasına uyulmadığını ve AİHM kriterlerinin Yunan vatandaşlarına başka, Yunan vatandaşı olup bu ülkede yaşayan Müslüman Türk vatandaşlarına başka uygulandığını görüyoruz. Halbuki Sadık Ahmet’in kurmuş olduğu parti olan Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisinin adında ki gibi biz Yunan ve Türklerin orada dost, eşit ve barış içerisinde yaşamasını istiyoruz. Yunan vatandaşları hangi haklardan yararlanıyorsa Yunanistan’da yaşayan Türk vatandaşlarımızda aynı haklardan yararlanmalıdırlar” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta 22 yıl önce şüpheli bir trafik kazası sonrasında vefat eden Dr. Sadık Ahmet’i anma programı için Gümülcine’ye gittiklerini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Yunanistan’da 130 Bin Türk azınlığı yaşıyor. Bu insanlarımız Lozan Anlaşması’ndan sonra orada yaşamaya devam ettiler. Yaşamlarını sürdürürlerken zaman zaman sıkıntıları oldu. Zaman zaman Yunanistan hükümeti Lozan Anlaşması’na uymadı ve çiğnedi. Yine zaman zaman Yunanistan hükümetleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına uymadılar. Ama zaman zaman da bu vatandaşlarımızla diyalog kurmak istediler.  Yunanistan hükümeti ve yetkililer şunu çok iyi bilmeleri gerekiyor ki; Yunanistan’da biz asimile olmayacağız, entegre olacağız. Lozan Anlaşma hangi hakları vermişse o haklara sahip çıkacağız ve uygulanmasını istiyoruz. Yunanistan’da Yunan halkı hangi haklara sahipse orada yaşayan Yunanistan’da Yunan vatandaşı olan Müslüman Türk azınlığının da her alanda aynı haklara sahip olmasını istiyoruz” dedi.

YUNANİSTAN UZATTIĞIMIZ DOSTLUK VE BARIŞ ELİNE KARŞILIK VERMELİ

Yunanistan’da ki Türk vatandaşlarının Demokrasi Eşitlik ve Barış Partisi’ni kurduğunu kaydeden Özdağ, “Biz Yunanistan’a dostluk ve barış elimizi uzatıyoruz, onlardan da aynı şekilde barış ve eşitlik elinin uzatılmasını bekliyoruz. O topraklarda hür ve eşit yaşamak istiyoruz. Batı Trakya’da ve Yunanistan’da Müslüman Türk azınlığına bağlı insanlarımız direndiler ve bu direnişte Dr. Sadık Ahmet öncülük yaptı. Bu nedenle haklarımızın alınması ve Lozan Anlaşmasında yazılı olan tüm hakların iadesi ve uygulanması konusunda müthiş bir mücadele verildi. Yunanistan Hükümeti bağımsız adaylar çıkmasın düşüncesiyle yüzde 3 baraj koydu. Bu da insan hakları ihlaliydi. Demokrasiyi içselleştiremediler ve çeşitliliği oluşturmak istemediler” diye konuştu.

BATI TRAKYA TÜRKLERİNİ TİCARET VE BÜROKRASİYLE TANIŞTIRMALIYIZ

Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk azınlığına mensup vatandaşların Türk kelimesini de kullanamadıklarını ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu vatandaşlarımızın Türk kelimesini kullanmalarını kabul ettiği halde Yunanistan hükümeti yetkilileri “Orada Türk değilsiniz. Müslümansınız ve azınlıksınız” ifadesini kullanıyor. Dr. Sadık Ahmet Mahkeme’ye giderken, “Ben Türk olduğum için mahkemedeyim. Ne kadar Türk olmadığımı söyleseniz de ben Türk’üm” demişti. Yunanistan hükümetinin baskısına rağmen orada yaşayan vatandaşlarımız direniyorlar. Direndikçe de kazanıyorlar. Biz Yunanistan ile Türkiye’nin iyi ilişkiler içerisinde olmasını istiyoruz. Tarihten günümüze gelen dostluk ilişkilerinin devam etmesini arzuluyoruz. Müslüman Türk azınlığıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Lozan’dan gelen haklar nedeniyle birliği ve ilişkileri devam edecek. Yunan kanunlarına uyarak, Lozan’ın verdiği haklar çerçevesinde Batı Trakya’da yaşamak istiyoruz. Batı Trakya’da kültürümüze, tarihimize, din ve dilimize sahip çıkanlara selam olsun diyorum.  Gençleri okutmak, ticaretle uğraştırmak, bürokrasiyle tanıştırmak ve o bölgedeki insanları tarımla, kirazla, cevizle, zeytinle, alternatif meyvecilikle tanıştırmak gerekiyor. İnsanların ömürleri de yaşları kadar değil anıldıkları kadardır. Sadık Ahmet gibi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ali İzzet Begoviç, Fazıl Küçük, Rauf Denktaş ve diğer liderler, dava adamları da anıldıkları sürece yaşamaya devam edecekler. Türkiye tüm soydaşlarımız için can simidi, kalp, beyin önemi taşıyor. Dünya’nın neresinde Türk vatandaşlarımız yaşıyorsa gözleri ve kalpleri Türkiye için atıyor. Vatandaşlarımız Türkiye’yi, ana vatanlarını canlarından daha aziz biliyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı büyük hayranlık duyuyorlar. Kendisine karşı büyük bir sadakatle bağlılıkları var. Türkiye’nin geleceği ve lider ülke olması için dua ettiklerini söylediler. Recep Tayyip Erdoğan, Sadık Ahmet gibi liderler kolay yetişmiyor. Gelecek nesiller Azerbaycan’ın ilk Başkanı Resulzade’nin söylediği gibi, “Bir kez yükselen bayrak bir daha inmez” diyerek yükselen bayrağı yere indirmeyecekler inşallah” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.