ÖZEL EGE ŞEHİR'DEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÖZEL EGE ŞEHİR'DEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Özel Ege Şehir Hastanesi, ''Sünnet'' işleminin cerrahi bir müdahale olduğunun ve hastane koşullarında olması gerektiğinin önemine dikkat çekmek için Bornova Belediyesiyle işbirliği yaparak önemli bir sosyal sorumluluk projesine katıldı.

Sünnetin deneyimli ellerde, uygun koşullarda, doğru yöntemlerle yapılması gerektiğinin önemini vurgulayan Özel Ege Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Volkan Ertuğrul, Bornova Belediyesi'nin desteği ile bu projeyi gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirtti. 

''Bornova Belediyesi ile ortak protokol hazırlandı''

Özel Ege Şehir Hastanesi ve Bornova Belediyesi işbirliği yaparak önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje kapsamında, Bornova Belediyesi'nin belirlediği maddi durumu iyi olmayan ailelerden seçilen 300 çocuğun sünneti Özel Ege Şehir Hastanesi doktorlarından Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Çiftçi ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Alper Dırık tarafından uygun ameliyat koşullarında gerçekleştrildi. Özel Ege Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Volkan Ertuğrul, sosyal sorumluluk projesi ile ilgili şöyle konuştu: ''Türkiye'de bir gerçek var ki o da ''Sünnet''. Sünnet merdiven altı koşullarda yapılacak olan bir işlem değildir.

 

Bunu bilinçlendirmek adına Bornova Belediyesi ile ortak bir çalışma yapıldı. İlk olarak hastanemizin amacı, sosyal sorumluluk projesi adı altında İzmirlilere yardımcı olabilmektir. Daha sonra ise, maddi durumu yerinde olmayan çocuklara yardımcı olabilmek ve sünnet operasyonunun ev koşullarında, yardımcı sağlık personelleriyle değil de hastane koşullarında başında bir anestezi ekibi, ameliyat hemşiresi ve bir cerrahın bulunduğu uygun koşullarda yapılması gerektiğini vurgulamaktır.Günde 10 çocuğa yardımcı olacak şekilde çocukların  hem yatağını hem de ameliyathane koşullarını ayarladık. Hekimlermiz ve hastanemiz sosyal sorumluluk projesi adı altında görevlerimizi yerine getiriyoruz. 

''Sünnet, uzman kişilerce yapılmalıdır''

Sünnetin ciddi bir iş olduğunu belirten Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Çiftçi: “Sünnet çocuğun psikoseksuel travmasının en az olacağı ve henüz damarlanmanın az olduğu iki yaşından önce veya eğlence ve hediye gibi aktiviteleri anlayabileceği altı yaşından sonra yapılmalıdır.İşlem, hastanede lokal anestezi altında yapıldığı için konforlu, ağrısız ve yara dikildiğinden iyileşmesi daha hızlı olur” diye konuştu. Üroloji uzmanı Op. Dr. Alper Dırık ise şunları söyledi: ''Basit bir işlem gibi görünen sünnetin ciddiye alınması gereken bir operasyon olduğunu bilmek gerekir. Sünnet sırasında ve öncesinde varolan konjenital anomalilerin tanınıp müdahalenin de doğru şekilde yapılabilmesi için uzman kişilerce sünnet yapılması ilerde çocuğun cinsel ve psikolojik gelişiminin etkilenmemesi için çok önemlidir.''
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.