Özel Egelilere Fransa’da Büyük Alkış

Özel Egelilere Fransa’da Büyük Alkış

Özel Ege Lisesi Fransızca Tiyatro Topluluğu öğrencileri, Fransa'nın La Roche-sur-Yon kentinde düzenlenen “Festival des Festivals” adlı Uluslararası Liseler Fransızca Tiyatro Festivali’ne katıldı.

Festivalde Haldun Dormen tarafından yazılan ve Özel Ege Lisesi Fransızca Öğretmeni Beste Erbak tarafından sahneye uyarlanan “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyunu iki kez sahneleyen öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.Uluslararası Liseler Fransızca Tiyatro Festivali’ne toplam 16 ülkeden 300 öğrenci katıldı. Festivalde ülkemizi temsil eden Özel Egeli öğrencilerin sahnelediği “Keşanlı Ali Destanı” adlı tiyatro oyunu izleyicilerden büyük alkış aldı. Özel Ege Lisesi Fransızca Tiyatro Topluluğu öğrencileri ayrıca yaptıkları folklor ve dans gösterileriyle festivale renk kattı. Festival programı kapsamında Nantes şehrine de giden Özel Egeliler, burada  Nelson Mandela Lisesi öğrencileri tarafından ağırlandı ve derslere katıldı. Öğrenciler her iki şehirde de ülkemizi tanıtan stantlar kurdu.  Çeşitli broşürler ve yöresel yiyeceklerin yer aldığı stant katılımcılardan büyük ilgi gördü. Özel Egeliler festival kapsamında bolca Fransızca pratiği yapma fırsatı yakaladı.

Özel Ege Lisesi Fransızca Tiyatro Topluluğu öğrencileri “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyunu 26 Nisan 2017 Çarşamba saat 15.00’te Buca Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda  Buca Eğitim Fakültesi Fransızca Bölümündeki akademisyenler ve öğrenciler için sahneye koyacak. Öğrenciler toplum hizmeti çalışmaları kapsamında ise 3 Mayıs 2017 Çarşamba saat 18.00’de Özel Ege Lisesi Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) yararına sahne alacak.  

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.