PAKDEMİRLİ ŞİFRESİ!

PAKDEMİRLİ ŞİFRESİ!

Arif ÇAYAN yazdı...

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni sistemin ilk çalışma listesini açıkladığında, sosyal medya üzerinden hayırlı olsun diyenler kadar, şaşkınlık içinde olanlar vardı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirisi olarak, insanların yıllardır alıştığı, milletvekili bakanların yerine, bırakın milletvekili olmayı, siyasetle hiç ilgisi olmayan ama çalıştığı alanda başarılı olmuş insanlara görev verildiğini gördük.

Yeni Türkiye’nin ve yeni sistemin şifreleri listenin açıklamasıyla ortaya çıktı.

Türkiye’nin yıllardır içinde bulunduğu çıkmaz, dar demokrasi sokakları, bir otoban yola dönüştü bir anda.

İşinde başarılı olmuş insanların Türkiye’nin işine bakmalarının istenmesi, herhalde başarıyı hazmedemeyenler dışında kimsenin zoruna gitmemiştir.

Türkiye şifresinin yanında bana göre bir de İzmir şifresi vardı.

Siyasetin kıyısında durmayı, siyasetin içinde olmaya tercih ettiğim için, günlerce bekledim belki bu İzmir şifresini birileri yazar diye.

Ama yazan olmadı.

Sebebini de sanırım yazabileceklerin hepsi siyasetin içinde olduklarından diye düşündüm.

İzmir’in şifresi Tarım ve Orman Bakanımız olan Sayın Dr. Bekir Pakdemirli.

Siyasetin ve tarımın içinde olanların çok yakından tanıdığı ama olmayanların hiç bilmediği bir isim Erdoğan tarafından, yeni sistemin bakanı olarak açıklandı.

Pakdemirli İzmir’in bana göre bir şifresiydi.

Birkaç hafta önce çıkılan genel seçimde AK Parti, İzmir’de 4 birinci bölgeden, 4 ikinci bölgeden olmak üzere 8 milletvekili çıkardı.

Bunların içinde en son Başbakan Binali Yıldırım, gençlik kolları başkanlığından, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına kadar çıkan yılların siyasetçisi Hamza Dağ, memleketi Torbalı’yı büyük yatırımlar yapılmasının önünü açıp, kendisine de meclis yolunu açmayı başaran Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası’nın seçimlerindeki zaferin kilit ismi olan Necip Nasır, Mardin’den İzmir’e gelerek yoğun çalışma gösteren Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’deki roman oylarının AK Parti’ye geçişini sağlayan Cemal Bekle, Kemalpaşa’da AK Parti’nin yerel iktidarı almasına ve sonrasında elinde tutmasında büyük emekleri olan eski ilçe başkanı Yaşar Kırkpınar, ünü futbolun içinden gelen ama İzmir’de oldukça yoğun göçmenlerin oy potansiyelini beraberinde taşıyabilen Alpay Özalan.

Bu milletvekillerinden birisinin bakan olması, geçmiş siyasi hayatın alışkanlığından dolayı, bırakın şifre bulmayı, düşünmeyi bile gerektirmezdi.

Ama hemen hemen her genel seçim öncesinde, AK Parti’den İzmir Milletvekili Aday Adayı olarak başvuruda bulunan ama geçmiş genel seçimlerin 24 kişilik, son seçimin 28 kişilik aday listesine dahi alınmayan, alınamayan Dr. Bekir Pakdemirli’nin Tarım ve Orman Bakanı olması, herkesin düşünmesi ve çözmesi gereken bir şifre oldu.

Cumhurbaşkanı, Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu şifreyi çözerek Dr. Pakdemirli’yi bütçesi en büyük bakanlığın görevine getirdi.

Siyasetin kıyısında olan ben, bu şifreyi net aldım.

Hala anlamayanlara, siyasetin içinde olanlar yardım etsin.

Bana sadece PAKDEMİRLİ ŞİFRESİ demek düşer.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.