Patlama sesi Türkiye'den duyuldu: 60 ölü!

Patlama sesi Türkiye'den duyuldu: 60 ölü!

Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinin Azez ilçesinde yerel mahkemeyi hedef alan bomba yüklü araç saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Muhaliflerin kontrolündeki ilçenin merkezindeki yerel mahkemenin  yakınlarında bomba yüklü araç infilak etti. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu söylenirken, saldırı bölgesinde büyük tahribat oluştuğu ve yaralıların ilçedeki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Şiddetli patlama, Kilis tarafından da duyuldu ve kısa süreli tedirginliğe yol açtı. DEAŞ terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonrası sınır hattında alarm durumuna geçilirken, patlamada yaralananların Türkiye'ye getirilebileceği ihtimaline karşı da Kilis Devlet Hastanesi'nde hazırlık yapıldı.

EN AZ 60 KİŞİ ÖLDÜ

Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki kentte havaya uçurulan bomba yüklü araç, en az 60 kişinin ölümüne neden oldu. Şiddetli patlama, Kilis'ten de duyuldu.

Yaralananlar Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Kilis'teki hastanelere taşındı. Getirilen 23 yaralıdan biri hastanede yaşamını yitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.