Pekdaş, "Düş kuran çocuk birey olur"

Pekdaş, "Düş kuran çocuk birey olur"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders günü bir araya geldiği çocuklardan bol bol kitap okumalarını istedi. Pekdaş, düşünen çocuğun da birey olduğunu söyledi.

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta yeni eğitim-öğretim dönemi Saliha-Hüseyin Yavuz İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle açıldı. 2.Kadriye Mahallesi’ndeki okulun bahçesinde gerçekleşen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, şube müdürleri ve veliler katıldı. Okul Müdürü Dilek Gençoğlu’nun yaptığı açılış konuşması ile başlayan törende daha sonra kürsüye İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek çıktı.

 

2017-2018 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunan Şimşek, öğrencilere derslerine iyi çalışmaları öğüdünde bulundu. 'Eğitim çocuğu sevmekle başlar' diyerek öğretmenlere de seslenen Şimşek; "Vicdanınızın sesini dinledikçe gücünüz hiç bitmeyecek, verdiğiniz bu emekler boşa gitmeyecektir" dedi. Şimşek, anne ve babalara da içlerinin rahat olmasını, çocuklarının okulda tıpkı evdeymiş gibi güvende olacağının sözünü verdi. 

sema-pekdas-(2)-001.jpg
ATATÜRK’E MİNNETTARIZ


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı. “Bugün bizlerin özgür ve bağımsız bireyler olarak yaşamamızı sağladığı için başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlarını, canlarını veren tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz” diyen Pekdaş şöyle konuştu:


“Mustafa Kemal Atatürk çağdaş uygarlığı hedef olarak gösterdi. Çağdaş insan; sanatla ilgilenen insandır, spor yapan insandır, bilimle kendisini geliştiren insandır. Ülkemizin bilimle ilgilenen gençlere ihtiyacı var. İyi fizik bilen futbolu da iyi oynar. İyi resim çizen, heykel yapan makine çizmeyi de iyi bilir. Bizim bugün makine çizebilen mühendislere ihtiyacımız var. O nedenle resim yapın, spor yapın ama aynı zamanda bol bol okuyun, ders çalışın.” 


Konuşmasını geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden yazar Muzaffer İzgü’nün sözleriyle bitiren Başkan Pekdaş, ‘Muzaffer İzgü bir röportajında ‘Okuyan çocuk düş kurar, düş kuran çocuk düşünür, düşünen çocuk birey olur ve ülkesini geliştirir’ diyor. Biz de bugün sizlerden düş kurmanızı istiyoruz. Size çok umut besliyoruz. Çünkü geleceğimiz sizsiniz, size güveniyoruz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.