Perdeler çocuklar için açılıyor

Perdeler çocuklar için açılıyor

İşte program...

 

27 Mart Tiyatro Günleri Kapsamında Baykuş Çocuk Tiyatrosu öncülüğünde 25 Mart- 1 Nisan arasında Konak, Alsancak, Karşıyaka, Narlıdere ve Bornova'da 8 Farklı Oyun ile perdeler çocuklar için açılıyor. Programda Baykuş Çocuk Tiyatrosu, Tiyatro Kalemi Oyuncuları, Kat-Art Tiyatro, İzmir Çocuk Tiyatrosu, Pandomim Sanatçısı İlker Kılıçer, Hayali Mehmet Baycan Tiyatrosu'nun oyunları yer alacak.

Ayrıntılı Bilgi için www.baykuscocuktiyatrosu.com

Bilet satışı: Biletix

İletişim:0553 767 00 00

PROGRAM

25 MART CUMARTESİ 

14:00 HACİVAT İLE KARAGÖZ

16:00 DON KİŞOT VE MACERALARI

YER: ALSANCAK GAZİ ORTAOKULU 

26 MART PAZAR

14:00 PİNOKYO 

16:00 ZARFSIZ KUŞLAR

YER: ALSANCAK GAZİ ORTAOKULU

26 MART PAZAR

14:00 KIRMIZI BAŞLIKLI KURT 

YER: NARLIDERE AKM

27 MART PAZARTESİ

11:00 ve 14:00 GÖKKUŞAĞI ORMANI

YER: BORNOVA NEDRET GÜVENÇ SAHNESİ

28 MART SALI

11:00 ve 14:00 GÖKKUŞAĞI ORMANI

YER: KARŞIYAKA ZİYA GÖKALP KÜLTÜR MERKEZİ 

30 MART PERŞEMBE

11:00 ve 14:00 GÖKKUŞAĞI ORMANI

YER: KONAK SELAHATTİN AKÇİÇEK KÜLTÜR MERKEZİ

1 NİSAN CUMARTESİ 

13:00 ARICIĞIN MACERASI 

14:30 DÜŞ GEZGİNİ

16:00 KIRMIZI BAŞLIKLI KURT

ALSANCAK GAZİ ORTAOKULU

1-HACİVAT İLE KARAGÖZ

 Geleneksel Gölge Oyunu “Hacivat ile Karagöz” eğlendirmeye devam ediyor… 

Yıllardır büyüklerimizden dinlediğimiz, onların anlatımıyla eğlendiğimiz geleneksel gölge oyunumuzun kahramanları Hacivat ile Karagöz... Karşılıklı konuşmaya dayanan, iki boyutlu tasvirlerle bir perdede oynatılan gölge oyunudur. 

 35 yıllık meşhur meddah ve gölge oyuncusu Mehmet Baycan ve ekibinin bu gösterisi iki bölümden oluşmaktadır. 
Birinci bölümün de günlük yaşamı konu alan, çocuklara sosyal içerikli ders
çıkarabilecekleri geleneksel orta oyun karakterlerine uygun tiplemeler ile izlemeye gelen çocukları da içine alan kısa bir oyundur. 
İkinci bölümünde  Karagöz-Hacivat klasiklerini  sahneye koyar. Oyun 
finalinde Karagöz-Hacivat orta oyununun nasıl oynandığını merak eden, görmek isteyen çocukları perde arkasına çağrılarak oyundan kısa bir bölüm oynatılır. 
Onların başlarından geçen olayları, büyülü dünyalarından izlemeye ne dersin? 
"Hacivat ile Karagöz” 7'den 77'ye tüm izleyicileri kendi öz tiyatromuzun temeli ile tanıştırmak ve yaşatmak için yola çıkıyor.

2. ARICIĞIN MACERASI

 Arıların dünyasında birbirlerini pek sevmeyen iki arı türü vardı. Kır çiçeklerinin polenlerinden bal yapan kırlı arılar ve dağ çiçeklerinin polenlerinden bal yapan dağ arıları. Bir gün dağ çiçeklerinin tadını çok merak eden bir kırlı arı kovanına haber vermeden dağ çiçeklerine doğru yola çıkar. Bütün gün polen toplayan arıcık, kanatları hassas olduğundan bir çiçeğin yapışkan salgısına kaptırır kanatlarını. Cırcır böceğinden yardım ister ama tembel cırcır ona yardım etmez. Sonunda bir dağ arısı kırlı arıcığı bulur. Ve yardım etmek ister. Önce önyargılı davranan arıcık sonra dağlı arının iyi niyetini anlar. Birbirlerine yaşamlarından bahseden iki arı, aslında birbirlerini hiç tanımadan sevmemenin ne kadar yanlış olduğunu anlarlar.

Farklılıklarımızı önyargı ile değil hoşgörü ile karşılamamız gerektiğini vurgulayan oyunumuzda söylenen özgünşarkılar İzel Tuncer tarafından keman ile çalınmaktadır.

3. DÜŞ GEZGİNİ OYUNU Konusu

Oyun çocukların rüyalarını kurgulayan Usta Hewnmekar ve sakar çırağı Şelpatme'yi anlatır. Çocuklara düşler yada kabuslar gördüren bu ikili bir gün büyük bir hata yapar. Rüyasına girdikleri çocuk henüz rüya sona ermeden uyanır. Onların gizlidünyalarına girer. Bu düşler dünyasının tüm dengesini bozacaktır.

4.ZARFSIZ KUŞLAR

İzmirli pandomim sanatçısı İlker Kılıçer Alsancak Gazi Ortaokulu’nda ' "Zarfsız Kuşlar" isimli pandomim gösterisi ile çocuk tiyatroseverlere harika bir gösteri sunuyor.Doğa ve hayvan sevgisi,dayanışma ve paylaşma kültürü temalı oyunlarıyla mim sanatçısı çocuklara başka bir anlatım dünyasının kapılarını aralayacak.Komedi öğelerinin de yer aldığı zaman zaman interaktif durumların yaratıldığı bu güzel gösteri de çocuklar eğlenirken bir farkındalık da kazanmış olacaklar.

Sunum : İlker Kılıçer (Pandomim Sanatçısı

Süre : 50 Dakika

5. PİNOKYO

Oyun Hakkında

Yalan söylemek insanı çirkinleştirir ve hatta burnunu uzatır.

Ama dünyadan bir haber küçücük bir çocuğu kurtaran sevgisinin ve hayallerinin peşinden gitmesidir.

Bırakın çocuklar da hayallerinin peşinden gitsin. 

Tiyatroya gitsin!

Küçük bir atölyede başlayan yolculuğun, sihirli ormanları aşıp denizlere daldıktan sonra bir de bir balinanın içinde dinlenip tekrar küçücük atölyeye nasıl döndüğünü merak ediyor musunuz?

Bir de tabi tahta bir çocuğun nasıl insan olduğunu?

Bütün bu yolculuğa davetlisiniz! İzmir Çocuk Tiyatrosunun sahnesine bekleriz!

6.''KIRMIZI BAŞLIKLI KURT'' Özet:

Kırmızı Başlıklı Kurt, “Kırmızı Başlıklı Kız” masalının özgün bir uyarlamasıdır. 
Ancak masalın çok kısa bir kesiti ile karşılaşırız. Amy yani Kırmızı Başlıklı Kız ormanda yolunu kaybeder ve ormanda yalnız kalmış bir ağaçla karşılaşır. Ağaç ona yardım ederek onu peşindeki kurttan kurtarmak için bir plan yapar. Kurt ise iki oyuncu tarafından oynanır ve yarısı iyi yarısı kötü karakterlidir. Böylece çocuğa iyinin ve kötünün bağımsız kavramlar olmadığı, birlikte var olduğu öğütlenir. Amy kurtulmak için kurdun iyi tarafından yardım alır. Böylece sorunları alt etmek için tek başına mücadelenin yetmeyeceği vurgulanır. 
Her ne olursa olsun iyi ve vicdanlı olmak oyunumuzun temel yönelişidir.

7. GÖKKUŞAĞI ORMANI ÖZET 

Oyunumuz, gitgide artan çevre kirliliği sonucu doğal yaşamın yok oluşunu, çocuklara renkleri kaybolmaya başlamış bir ormanın içinde, masalsı bir dünya kurarak anlatmaktadır. La Fonten?in masal karakterleri, renklerini kaybeden Gökkuşağı Ormanına renklerini geri kazandırmak ve doğayı kurtarmak için çocuklarla beraber çabalayacaklardır. Bakalım Baykuş, Karınca, Cırcır Böceği, Tilki, Leylek ve Karga ormanın renklerini kurtarabilecekler mi?

8. DON KİŞOT VE MACERALARI ÖZET:

Ünlü şövalye Don Kişot ve vefakar yardımcısı Sanço Panza yine büyük bir macerayla karşı karşıya kalmak üzere gizemli bir ormanda başarması oldukça güç bir görevle başa çıkmaya çalışırlar. Bu defa işleri oldukça zordur. Bu gizemli ormanda silahlar kullanılamamakta zeka ve dostluk sayesinde mücadelelerini sürdürmeleri gerekmektedir. Gizemli ormanın sakinlerinin başları kötü kalpli mutluluk hırsızı büyücüyle derttedir. Don Kişot ve Sanço kötü niyetli büyücüyle büyük bir mücaddeleye girerler. Hayallerin ve umutların kolay kazanılamayacağını, mutluluklar için mücadele etmek gerektiğini en önemlisi de dostluğun ne kadar önemli olduğunu güzel bir şekilde anlatan izlemesi zevkli ve görsel olarak oldukça tatminkar bir oyun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.