PERİNÇEK: "ABD BAŞKONSOLOSU HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALIDIR"

PERİNÇEK: "ABD BAŞKONSOLOSU HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALIDIR"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten Adil Öksüz açıklaması.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, FETÖ darbesinden 6 gün sonra darbenin baş imamı Adil Öksüz’ün ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından aranması,  ABD’nin 15 Temmuz darbesindeki rolünü bütün çıplaklığıyla kanıtladığını söyledi.

Perinçek yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Aydınlık Gazetesi üç günden beri FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz’ün Samsun’a kaçırılması ve saklanması konusunda yayın yapıyor. Adil Öksüz’ü kaçıranların ve onu saklayanların AKP Milletvekili ve AKP’nin Samsun ilinin kadın belediye başkanı olmaları olayın boyutlarını bütün çıplaklığıyla ortaya seriyor.

Şimdi FETÖ darbesinin ABD güdümlü olduğu gerçeğini kanıtlayan yeni bilgiler bizzat savcılar tarafından basına açıklanmış bulunmaktadır.

Adil Öksüz bilindiği gibi FETÖ darbesinin merkezindeki adamdır. İtirafçı generallerin verdikleri ifadelere göre, Adil Öksüz darbeyi planlayan merkezin başındadır. Yapılan planı Pensilvanya’da Fethullah Gülen’e götürmüştür ve onun onayını aldıktan sonra plan uygulamaya konmuştur. Adil Öksüz darbe gecesi darbenin karargahı olan Akıncı Üssü’nde ele geçirilmiştir.

-Elebaşı Adil Öksüz darbeden 6 gün sonra ABD Başkonsolosluğu tarafından aranıyor.  

-ABD İstanbul Başkonsolosluğu darbenin elebaşısı olduğu için polis tarafından aranan adamı arıyor.

-ABD İstanbul Başkonsolosluğu Adil Öksüz’ün darbedeki yönetici rolünü bilmektedir. Çünkü olay gazete manşetlerinden kamuoyuna duyurulmuştur.  

-ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nun baş suçlu Adil Öksüz ile ilişkisi bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır.

-ABD Başkonsolosluğu’nun 15 Temmuz Darbesi suçuna iştirak ettiği gözükmektedir.

Bugüne kadar darbenin İncirlik’teki karargahtan yönlendirildiği konusunda ciddi bilgiler vardı. Bu bilgiler bizzat Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklandı. Şimdi yeni bir kanıt daha savcılar tarafından elde edilmiş bulunmaktadır.

Darbe gecesi çeşitli televizyon kanallarından ve sosyal medyadan defalarca açıkladığımız gibi, FETÖ darbesinin arkasındaki küresel güç Amerika Birleşik Devletleri’dir.

FETÖ darbesi suçuna katılanların Amerikalı olması, suçu ortadan kaldırmaz. Suçlu, Amerikalı olsa da suçludur.

Darbeye iştirak suçundan ABD İstanbul Başkonsolosu hakkında da soruşturma açılmalıdır. "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.