Peyzaj Öğrencilerinden Güzelbahçe İçin Projeler

Peyzaj Öğrencilerinden Güzelbahçe İçin Projeler

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 4. Sınıftaki 40 öğrenci Proje Planlama ve Kentsel Peyzaj Tasarım dersleri kapsamında çalışma alanı olarak Güzelbahçe’de peyzaj planlaması yaptı. 

Güzelbahçe’nin vizyonu ve alternatif mekan kullanımları üzerine yapılan çalışmaların sunumları yapıldı.
Güzelbahçe Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen sunuma Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, öğretim üyeleri Prof. Dr. Bahar Türkyılmaz Tahta, Prof. Şerif Hepcan, Doç.Dr. Emine Malkoç True, araştırma görevlileri Gülşah Adıgüzel, Gökhan Balık katıldı.


Sunum öncesi bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, şunları söyledi:
‘‘Güzelbahçe’de göreve geldiğim 2009 yılında planlanmış aktif yeşil alan miktarı sadece 15 bin metrekareydi. Şu an 250 bin metrekare aktif yeşil alan miktarına ulaştık. Kısa zaman içerisinde 300 bin metrekareyi geçmiş olacağız. 2020 yılında kişi başına 20 metrekare yeşil alanı geçmeyi planlıyoruz. İzmir de kişi başına düşen yeşil alan miktarında ilk sıralardayız. Türkiye’de bir ilk olarak Güzelbahçe’de yeşil alanlar stratejik planını hazırladık ve bu plan doğrultusunda hareket ediyoruz. Hayaller ve umutlar sizi geleceğe hazırlar. Bizim de hayalimiz bu hedefe ulaşmak. Sizin de hayallerinizi ve umutlarınızı gerçekleştirmenizi diliyor, yaptığınız çalışmalar ve verdiğiniz emek için teşekkür ediyorum.”
İnce, öğrencilerin hazırladığı projeler içerisinde uygulanabilirliği olanların hayata geçirileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.