Piriştina'dan Buca'ya iki büyük sürpriz!

Piriştina'dan Buca'ya iki büyük sürpriz!

Medya Ege'nin ilk canlı yayın konuğu olan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca'ya, Bucalılar için yaptıklarını anlattığı programda, başkanlığı devam ettiği takdirde açıklayacağı, projelendirdiği iki büyük sürprizi olduğunu açıkladı.

Medya Ege TV, ilk yayınına başladı. Gazeteci Yazar Ali Eyce'nin hazırlayıp, sunduğu Ali Eyce ile Siyaset Gündemi programıyla yayın hayatına giren Medya Ege TV'nin ilk konuğu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina oldu.

Başkan Piriştina, 2014 yılında başkanlığı seçildiği tarihten bu yana Buca'da, Bucalılar için yaptıkları, hayata geçirdikleri ve Buca'da hayatı kolaylaştırdıkları projelerini anlattı.

5555555.jpg

Buca'nın her yıl gelişen, büyüyen bir ilçe olduğunu ve İzmir'en en çok büyüyen ve aynı zamanda gelişen ilçe olduğuna dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Bucalıların, 7'den 70'e kadar bütün sorunlarıyla ilgilendik. 7 yaşındaki çocuklarımızın özellikle anneleri üzerindeki yükünü hafifletmek için Pırlanta Merkezleri kurdu. Pırlanta Merkezleri'ne çocuklarımızın ön eğitim almalarını sağladık. Bu merkezlerimiz sayesinde kendine zaman yaratabilen kadınlarımıza da, üretim ve sosyal hayatı katılam amacıyla da destek programları geliştirdik. Üreten kadın, düşünen kadın sadece Buca'nın değil, Türkiye'nin de büyük kazanımıdır. Bu anlamda biz kadınlarımıza çok önem verdik, değer verdik" dedi.

Buca'nın en büyük sorununu halen Buca'nın göbeğinde atıl vaziyette duran, yıkılmaya yüz tutmuş, hala Buca'nın trafiğini felç eden Buca Cezaevi olduğuna dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Siyasi tarafı neresi olursa olsun sorduğunuzda her partinin ortak görüşü, Buca Cezaevi'nin orada olmaması yönünde. Ama bu anlamda bir şey yapılıyor mu? Malesef hayır. Bu konuyla ilgili olarak bir çok projeyi ortaya attık ama projelerimizin karşılığı olmadığı gibi, Buca Cezaevi de orada atıl vaziyette, Buca'nın sorunu olarak kalmaya devam etti" dedi.

img_1342.jpg

Türkiye'de bir ilke gerçekleştirerek Teknolojik Uyku Festivali düzenlediklerini ve bunun olumlu sonuçlarını aldıkları içinde her yıl en az bir kez bu festivali düzenlemey kararlı olduklarının altını çizen Başkan Piriştina, "Teknoloji insanların iletişimi kuran aynı zaman da çok da azaltan bir duruma geldi. Biz de uyku festivali ile iki gün insanları teknolojik aletlerden uzak tutup, sohbet, kültürel ileşitim, birebir oyunlar ve sosyal etkinlikler içine aldık. Sonuçta gelenler çok memmun oldu. Ben de kaldım festivalde ve teknolojiyi konumum itibariyle ne çok kullanan insanlardan biri olarak, orada kendime geldim. Doğal bir yaşamın içinde olmanın keyfini yaşadım" dedi.

Otopark sorununun çözmekle Bucalılara, Buca'da yaşama dair büyük bir kazanım kattıklarını söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca'ya önümüzdeki dönemlerde de yönetmeye doğal olarak talip olduğunu belirterek, "Partimiz, yeniden bu göreve devam etmem yönünde karar verirse, takdir onların, Buca için açıklayacağım, gerçekleştirmeyi düşündüğüm iki büyük süprizim var. Onları da seçim döneminde yine sizlerin vasıtasıyla açıklamak nasip olsun" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.