Pırlanta 4C Kuralı Nedir?

Pırlanta 4C Kuralı Nedir?

Sonsuz ışıltı kaynağı pırlanta, muhteşem anlamıyla asırları aşarak günümüze kadar ulaşan en nadide değerli taşlardandır.

Dayanıklı yapısı, ışığı kusursuz şekilde yansıtan özel dokusu ve sıra dışı anlamıyla her özel anı taçlandırır. Bununla birlikte günümüzde pırlantanın ve pırlanta mücevherlerin değerini belirlemek için bazı standartlar geliştirilmiştir. Bu standartlardan en önemlisi ise pırlanta 4C kuralıdır. Bütün mücevher ve pırlanta tutkunlarının bilmesi gereken 4C özelliği kesim, karat, berraklık ve renk bakımından pırlanta taşının değerlendirilmesi anlamına gelir. Uzman gemologlar tarafından son teknolojik araçlar kullanılarak belirlenir.

PIRLANTADA 4C KURALI

Pırlanta 4C kuralı, pırlanta mücevherlerin standardını belirleyen özellikleri içerir. Renk, pırlantanın rengini ifade eder ve belli bir skala ile belirlenir. Berraklık ise pırlantada yer alan kusurların derecelendirilmesi ile belirlenen özelliktir. Kesim, pırlanta taşının hangi teknikle nasıl kesildiğini ifade eden özelliktir. Son olarak karat ise pırlantanın ağırlığını ifade eder. Pırlanta 4C kuralı, aynı zamanda pırlanta 4C özelliği olarak da bilinir.

Blue Diamond pırlanta koleksiyonunda yer alan özel tasarımlar arasında; pırlanta yüzük, pırlanta kolye, pırlanta küpe, pırlanta bileklik gibi birçok modeller özel fiyat avantajları ile sizlere sunuluyor.

PIRLANTA 4C KURALI VE MÜCEVHER SERTİFİKASI

Pırlanta 4C kuralı, pırlanta mücevhere özel olarak hazırlanan sertifikada detaylı bir şekilde yer alır. Bu yüzden sertifikalı mücevherlerin tercih edilmesi önemlidir. Sahtecilik gibi çeşitli olumsuzlukların önüne geçer. Aynı zamanda pırlantayı güvence altına alır ve satın aldığınız pırlantanın gerçekliği konusunda endişe duymanızı engeller.

Baget yüzük ya da tektaş gibi yaşamınızın önemli dönüm noktalarına şahitlik edecek pırlanta mücevherleri satın alırken bu yüzden güvenilir bir marka üzerinden tercih etmek önem arz edecektir.

Blue Diamond güvenli ödeme yöntemleri ve sigortalı ücretsiz teslimat seçeneği ile aşkınızı özel kılacak baget yüzük modellerine ulaşmanızı sağlıyor.

PIRLANTA 4C KURALI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Herhangi bir endişe yaşamadan gerçekliği kanıtlanmış ve özelliklerine detaylı bir şekilde ulaşabildiğiniz pırlanta mücevherleri satın almanızı sağlar. Mücevher sertifikasında detaylı bir şekilde yer alan bu kurallar, pırlanta mücevherin kimliği niteliğindedir. Blue Diamond, hologramlı sertifika özelliğiyle pırlanta mücevherlerinizi koruma altına alıyor ve uzun yıllar boyunca pırlanta ışıltısını stilinizin ayrılmaz bir parçası kılıyor.

blue-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.