PİS VE BAKIMSIZ EVLER KİRACIYA

PİS VE BAKIMSIZ EVLER KİRACIYA

Rıdvan Akgün'ün yazısı...

Vatandaş imkanları nispetinde başını sokacak konut ararken gezdiği evlerin %75’i bakımsız, perişan, temizlikten yoksun hayvan bağlasan durmaz…

Mülk sahipleri kiraya verecekleri konuta beş para harcamıyor.Kira,  100 TL düşük olsun “bakım yapmayalım, para harcamayalım” mantığı ile hareket ediyor..

Evi kiralayan vatandaş kendi cebinden Boya Badana Yaptırıyor – Muslukları değiştiriyor- Küveti boyatıyor- Duşakabin takıyor- Kapı Kollarını değiştiriyor- Evi temizletiyor... 

Kiracı henüz eve girmeden  1 Aylık kira bedeli, Depozit, Komisyon, taşınma masrafı , en az 5.000 TL para harcıyor.

Mülk sahipleri vicdanlı ve vicdansız diye ikiye ayrılıyor.  

Vicdanlı olanlar hafif bakıma destek veriyor.. Vicdansız olanlar hiç destek vermediği halde kiracı tahliye ederken alınan depozitoyu bile geri iade etmemek için büyük çaba sarf ediyorlar. ( Bu arada kiracı tahliye ettikten sonra mülk sahibine hiç borcu yoksa yasal olarak depozitoyu geri alabiliyor)

Gelişmiş Ülkelerde kiraya verilen konut  boyalı badanalı ve eksiksiz bir şekilde kiracıya teslim edilir. Kiracı konutu tahliye ederken nasıl teslim almışsa aynen mülk sahibine geriye iade etmek zorundadır.

Türkiye genelinde yeni konutlar hariç eski kullanılmış konutların %75’i pis ve bakımsızdır. Bu evlerde insan yaşadığı düşünülmeden sağlıksız şartlarda kiraya verilmektedir.

Sağlık bakanlığı halkımızın sağlığı için bir yönetmelik yayınlamalı ve bu saygısızlığın önüne geçilmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum