PKK Yedekte Tutuyordu! TSK Onları Arıyor!

PKK Yedekte Tutuyordu! TSK Onları Arıyor!

Son dakika! PKK'nın yedekte tutuyordu! Operasyonla...

Diyabakır'da günler önce başlayan operasyonun hedefleri belli oldu. Dün büyük başarı elde edilerek 22 suçtan aranan terörist ele geçirilmişti. Asıl hedef ise PKK'nın yedekte tuttuğu sığınaklar...

Operasyonlarının ana hedefi ise terör örgütü PKK'nın yaz üslenmesine engel olmak, eylem kapasitesini çökertmek ve yedek sığınaklarını imha etmek...

Lice'de 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edil­mesiyle başlayan müş­terek operasyona 8 binin üzerinde asker, polis özel harekât timleri ve korucular katılıyor. Aynı şekilde Bingöl Genç kırsalındaki operasyonda da 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı 5 tabur asker görev yapıyor. Terör örgütüne ait çok sayıda sığınağa ulaşılmasında havadan indirmenin etkisi büyük. Teröristlerin operasyonları önceden haber almasına imkân tanınmadan ÎHA'lardan alman görüntü ve istihba­rat sonucu güvenlik güçleri helikopterlerle operasyon bölgesine indirildi.

PKK'lı teröristlerin yaz aylarında terör saldırılan için üslendiği sığınaklar; sık ağaçların bulunduğu yüksek rakımlı ormanlık araziye ve vadiler içine inşa ediliyor. Terör örgütünün; Münbiç ve Rakka'daki gelişmelere bağlı olarak bir yandan da ABD'nin atacağı adımlara göre pozisyon almaya çalıştığı tespit edildi. Güvenlik güçleri, tespit edilen yerlere çok güçlü ve planlı şekilde müşterek operasyon düzenliyor.

YEDEK SIĞINAKLAR
Operasyon düzenlenen bölgeler, PKK'lılann 4L' şeklinde konuşlandığını gösteriyor. Mardin ve Diyarbakır arasındaki bölgeye konuşlanan ve yığınak yapan teröristlerin yoğun olarak bulunduğu bir diğer bölge ise Şırnak'ın kuzeyindeki Besta-Dereler mevkii. Van-Çatak ile Pervari-Çukurca hatları arasındaki bölgede ise kar erimeye başlayınca teröristler, rakım olarak daha alçak yerlere iniyorlar. Bazı yerleri savunma, taciz ateşi ve şaşırtma amaçlı olarak değiştirilebilir sığınak olarak kullanıyorlar. Yedek sığınak olarak kullandıkları yerleri ikinci yıldan sonra ana sığınağa dönüştürüyorlar. Son operasyonlarda, yedek sığmakların kenarlarına ve vadi diplerine pusu için avcı çukurları kazdıkları da tespit edildi.

Operasyonların hedefleri ise şöyle sıralanıyor:

¦ Terör örgütünün şehir­lere nakletmeyi amaçladığı patlayıcıları, silah ve teçchizatı bulup imha etmek. Şırnak-Mardin-Diyarbakır-Tunceli akışındaki transferi kalıcı olarak kesmek.

¦ Ormanlık arazide yoğun­laşan sığınakları imha edip, teröristlerin barınma ve sak­lanma imkânlanı ortadan kaldırarak düşük rakımlı yer­lerde baskın saldırıların önüne geçmek.

Nitrat bazlı patlayıcının nispeten kolay erişilebilir olduğu yerlerde,, örgütün aynı zamanda uyuşturucu üre­tim ve dağıtım trafiğine engel olmak.

¦ PKK'nın önemli ölçüde kaybettiği eylemlilik yetene­ğini yaz aylarıyla birlikte tekrar kazanmasının, sınırı ve geçiş noktalarını açık tutma çabala­rının önüne geçmek.

¦ Diyarbakır-Lice hattında patlayıcı malzeme depolama alanları ve sevk kabiliyeti ile bombalı eylemler için çalınan araçları imha etmek.

¦ Terör örgütünün kaçak­çılıkta kullandığı ana akslara darbe vurmak ve bölge hal­kıyla, yerleşim yerleriyle etki­leşimini kesmek.

¦ PKK'nın askeri birliklerin bulunduğu bölgelere ulaşım güzergâhlarını ve lojistiğini kesmek, tuzak ve mayınlan temizlemek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habertürk
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.