Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. Yılı kutlu olsun

Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. Yılı kutlu olsun

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. Yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş mesajında şunları söyledi: 

Köklü bir geçmişe ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı, kanunların uygulanmasını gözetmek, kamu düzeni ile vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla önemli ve kutsal bir görev üstlenmiştir. 
Gücünü yasalardan ve halktan alan Polis Teşkilatımız; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” Sözünde belirttiği gibi ülkemizin, bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasaları çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir.


Ülkemizin bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsızlık duyan çevreler; huzurumuza, birlik ve beraberliğimize yönelik tehditlerle ve hain saldırılarla bizi yıldıramayacaklardır. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti devleti, güvenlik güçleri ve milletiyle tek yürek halinde yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı mücadele etme azim ve kararlığındadır. 


Kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde vatandaşlarımızla omuz omuza hizmet veren emniyet güçlerimiz ülkemizin ve milletimizin güvenliği için büyük özveriyle çalışmakta ve layıkıyla da görevleri yerine getirmektedir.


Barış ve huzurun, kardeşliğin ve dayanışmanın özgür bir hukuk devleti vatandaşı olmanın paha biçilemez değerini aklımızdan çıkarmamalıyız. Emniyetimizin en büyük güç kaynağı millet olma irademizdir. Milletin sağlam iradesi, her tür yanlışı, her tür provokatif eylemi, her türlü tahriki bertaraf edecek bir kaynaktır. Halkımızın huzuru ve güvenini sağlamak için günün her saatinde görev yapan, her türlü zorluğa göğüs gererek, huzurlu ve güvenli bir şehirde rahatça yaşamamızı sağlayan emniyet teşkilatının fedakarca yürüttükleri güvenlik hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. Yılını kutluyor. Şehit polislerimizi rahmet ve dualarla, gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Görev başındaki emniyet mensuplarımıza görevlerinde başarı ve aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.