Polonya'dan geldi, İzmir'de şifa buldu

Polonya'dan geldi, İzmir'de şifa buldu

Türkiye'ye gelen Polonyalı Bozena Zawislak (51) Özel Egepol Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyon sonrasında yaşama tutundu. Doç. Dr. İsmail Sert, tespit edilen sol memede bulunan tümörün 2 buçuk saatlik bir operasyon ile temizlendiğini söyledi.

Bir süredir memede gelişen kitle nedeniyle tedavi gören fakat işlemlerin ilerleyememesi nedeniyle Türkiye'ye gelen 51 yaşındaki Polonyalı Bozena Zawislak'ın, Özel Egepol Hastanesi'nde geçirdiği ameliyat hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Sert, yapılan inceleme sonrasında tespit edilen sol memede bulunan tümörün 2 buçuk saatlik bir operasyon ile temizlendiğini söyledi.

Doç. Dr. İsmail Sert, “Ayrıntılı inceleme sonucunda hastanın koltuk altındaki tüm lenf bezlerini almak zorunda kalmadan boyama yöntemiyle örnek alındı. Tüm lenf bezlerinin alınmasına gerek olmadığı görüldü Böylece o bölge daha az hasar gördüğü için ödem oluşmadı ve iyileşme de daha hızlı gerçekleşti. Bu hasta için de bir avantaj oldu, yoksa kol şişecek ve bir süre kullanılamayacaktı. Göğüsteki tümör de Frozen tekniğiyle ameliyat esnasında kitlenin sınırları belirlenerek güvenli bir onkolojik yaklaşımla tedavi edildi. Hastamız meme kanseri tedavisinin cerrahi kısmını modern meme cerrahisi teknikleriyle başarıyla tamamlamış oldu. Bundan sonraki süreçte onkolojik tedavisine de ülkemizde devam etmeye karar verdi. Hastamız bir gece hastanede kaldıktan sonra taburcu oldu. Kendisine bundan sonraki yaşamında sağlıklı günler diliyoruz” dedi.

bozena-zawislak-ve-doc-dr-ismail-sert.jpeg

EN SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRLERİNDEN

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğuna dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Sert,”Mem kanseri her 8 kadından birinde görülür. Modern tıbbın ilerlemesi ile tedaviler başarılı sonuçlar veriyor. Hastanın, uzman hekim tarafından doğru şekilde tanı ve tedavi alması gerekiyor. Burada erken teşhis son derece önemli. Ailesinde kanser öyküsü olanlar kadınlar 30 yaşından itibaren; diğer kadınlar da 40 yaşından itibaren rutin meme muayenesi yaptırmalı. Gelişmiş görüntüleme yöntemleriyle takip edilmesi erken tanı için faydalı olacaktır. Ülkemizin sağlık alanındaki konumu herkes tarafından bilinmekte. Hem doktor kalitemiz hem de hastanelerdeki donanımımız sağlık turizmi için önemli bir potansiyel barındırıyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.