POLONYALI GAZETECİLER KUŞADASI’NDA

POLONYALI GAZETECİLER KUŞADASI’NDA

Kuşadası’nı bir destinasyon olarak öne çıkarmak ve uluslararası alandaki tanınırlığını arttırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği

(KODER), TÜRSAB ve TAV Havalimanları Holding işbirliğiyle sürdürülen tanıtım çalışması kapsamında Varşova Kültür Ateşeliği tarafından seçilerek davet edilen Polonyalı 5 gazeteci Kuşadası’na geldi.Beş gün boyunca Kuşadası ve çevresinin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı yapılacak olan gazeteciler, izlenimleriniçalıştıkları basın kuruluşları vasıtasıyla Polonyalılara aktaracak. Polanyalı gazeteciler, Kuşadası ziyaretlerini ilk gününde Dilek Yarımadası Milli Park’ında bulunan koylar, Doğanbey Köyü ve Söke ilçe sınırları içerisinde bulunan Priene Antik Kenti’ni rehber eşliğinde gezdi.Polonyalı gazeteciler Jerzy Niemoncinski,  Jakub Rybıckı, Barbara Kramar, Iza Krementouska ve Jarostaw Sleszynski ilk gün gezilerinin ardından Korumar Otel’de düzenlenen bir kokteylle Kuşadası basınıyla bir araya geldi. Kokteyle Polonyalı ve Kuşadalı gazetecilerin yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan İnanç ve KODER Başkanı Tacettin Özden de katıldı.

Başkan Kayalı, Kuşadası'nın tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kuşadası Belediyesi, TAV, KODER ve TÜRSAB tarafından oluşturulan işbirliğinin önemine dikkat çekerek "Yürütülen çalışmalar sayesinde Kuşadası’nın tanıtımını dış pazarda en etkin şekilde yapmayı planlıyoruz. Polonya’dan gelen beş gazeteci dostumuzu 5 gün boyunca Kuşadası’nda ağırlayacağız. Onlar da memleketlerine döndüklerinde izlenimlerini Polonyalılarla paylaşacaklar. Bu tür organizasyonlara devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde başka ülkelerden heyetleri de Kuşadası’nda ağırlayacağız” dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.