Prof. Dr. Nimet Öktem, son yolculuğuna uğurlandı            

Prof. Dr. Nimet Öktem, son yolculuğuna uğurlandı            

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nimet Öktem, uzun yıllar görev yaptığı Ege Üniversitesi’nden son yolculuğuna uğurlandı.

 

Önceki gün vefat eden Prof. Dr. Nimet Öktem için Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi önünde  cenaze töreni düzenlendi. Törene, Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferah Sayım Özkan, Prof. Dr. Bayram Göçmen,  meslektaşları, öğrencileri, ailesi ve  sevenleri katıldı.Cenaze töreninde konuşan Prof. Dr. Ferah Sayım Özkan    “Prof. Dr. Nimet Öktem’in cenaze töreni için toplanmış bulunmaktayız. Hocamız uzun yıllar Zooloji Anabilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca biyoloji ve  zooloji alanına önemli katkılar sağlamıştır. Hocamıza Allahtan rahmet diler, yakınlarına, tüm sevenlerine taziyelerimi sunarım” dedi.

“HOCAMIZ CUMHURİYET KADINIYDI”

Prof. Dr. Bayram Göçmen ise “Hocamız tam bir Cumhuriyet kadınıydı. İleri görüşlü bir insandı. Hayatı boyunca  çalışması ve azmiyle bana kılavuzluk yaptı. Saha bilim insanıydı. Biyoloğun sahaya çıkmadan bir biyolog olamayacağını her daim vurgulayan, öğrencilerini uzun yıllarca arazi çalışmalarına götüren bir hocamızdı. Bir bilim insanını ölümsüzleştiren öncelikle yaptığı işler, yetiştirdiği öğrencilerdir. Değerli Hocamız çok sayıda lisansüstü öğrenci yetiştirdi. Biyoloji ve zooloji eğitimine katkı sağlayan başarılı ders kitaplarına imza attı” diye konuştu. Prof. Dr. Nimet Öktem’in naaşı Alsancak Hocazade Camii'nde Öğle Namazını müteakip kılınan cenaze namazı ardından Bornova Mezarlığına defnedildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.