"PTT 1. Ligi'ne Süper Lig Kadar Önem Verilmiyor"

"PTT 1. Ligi'ne Süper Lig Kadar Önem Verilmiyor"

Yeni Malatyaspor’u aldıktan sonra herşeyi değiştiren Başkan Adil Gevrek, Malatyalılarca “Efsane Başkan” olarak adlandırılıyor. 

Süper Lig’e yükselme yolunda avantajlı bir konumda bulunan Yeni Malatyaspor, kalan maçlarını kazanarak mutlu sona ulaşmak istiyor. Büyük bir camia olan Malatyaspor, geçmişi başarılarla dolu olmasına karşın son zamanlarda eski başarılı yıllarını arar durumda. Daha önce Malatya Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Yeni Malatyaspor, taraftarlarıyla ve futbolu seven şehriyle eski Malatyaspor’un yerini almak için 3. Lig’den, PTT 1. Ligi’ne kadar çıktı. Süper Lige çıkmak için kıyasıya mücadele eden Yeni Malatyaspor, yükseldiği taktirde orada kalıcı olmak istiyor.

BAŞARI İÇİN BİRLİK BERABERLİK ŞART
Yeni Malatyaspor’un üç senedir Başkanı olan Adil Gevrek, 1ANTV’de Ufuk Ağca ve Tolga Öz’ün sunduğu “Tahminim Pekmez” programında çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Başarı sadece bana ait değil. Başarının gelmesi için herkesin inanması ve bir araya gelmesi gerekir. Yönetim kurulumuz, Malatya şehri, taraftarlarımız ve özellikle Bürokratlarımız hepimiz içiçeyiz. Bu birlik beraberlik şampiyonluk getirdi. Bu beraberlik inşallah bizi Süper Lige de çıkartacak.  Spor her türlü fikre sahip bile olsanız birliği, beraberliği ve kardeşliği sağlayan bir faliyet. Şampiyon olduğumuz sene yüzbinlerce taraftar vardı. Her görüşte, düşüncede insan ve siyasi parti milletvekilleri ile kolkola girip şampiyonluk sevincini yaşadık. Sporun birleştirici gücü çok önemli. Buna çok önem vermemiz lazım. Doğu’dan mutlaka bir takımın sürekli Süper Lig’de olması gerekir.

ESKİ GÜNLERE DÖNMEK İSTİYORUZ
Eski Malatyaspor’un geçmişte yakaldığı başarıyı yakalamak istiyoruz. Süper Lig’e çıktığımız zaman daha iyi transferler yaparak, kalıcı ve başarılı olmak istiyoruz. Eski günlere dönmek istiyoruz, bu bir şehir için çok önemli. Malatya bunu hakediyor. Zeminimizin kötü olması sebebiyle birkaç maçı İstanbul’da oynadık. Beşiktaş bize sahasını verdi. Ben Başkan Fikret Orman ve Yönetim Kurulu’na çok teşekkür ederim, bize kapılarını açtılar. Ben şahsım, Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve özellikle Malatyalılar adına çok teşekkür ederim. Beşiktaş da stad anlamında çok büyük sıkıntılar çektiler, halimizden en iyi onlar anladılar ve kapılarını açtılar. 1 Maç dediler, 1 maç daha verdiler. 

PTT 1. LİG’E, SÜPER LİG KADAR ÖNEM VERİLMİYOR
PTT 1. Ligi’ne bakıldığı zaman, burada yaklaşık 15 şehrin ve 2-3 tane de ilçenin takımları yer alıyor. Bu 25 milyon taraftar demek. Biz PTT 1. Lig Kulüpler Birliği’ni de kurduk ve bu konuyu yakınlarda Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüştük. Süper Lige çıksak dahi sonuna kadar PTT 1. Lig’in yaşadığı sorunları savunacağız ve bunun mücadelesini vereceğiz. Baktığınız zaman PTT 1. Lig, Süper Lig’in altyapısı gibi. Bu ligde kaliteli bir lig. Fakat gelir anlamında, Süper Lig ile aramızda 5 kat fark var. Bu gelir farkı ciddi bir sıkıntı. PTT 1. Ligi’nde mücalede eden çoğu takımın şehrine stadlar yapıldı, önemli altyapı yatırımları gerçekleşti. Fakat kulüplerin gelirleri açısından ciddi sıkıntılar var. PTT 1. Ligi çok kaliteli lig. Çok güzel maçlar oluyor ve daha fazla taraftar stadları dolduruyor. Çoğu takımımız dolu tribünlere oynuyor. Süper Lig’in bazı takımlarından daha fazla seyirciye sahibiz. Eğer PTT 1. Ligi’ne önem verilir ve kalitesi daha artılırsa, Süper Lig’inde seviyesi yukarı doğru ivme kazanır. Bu durumdan hem takımlar, hem de ülke futbolu yararlanmış olur. Türk futbolu kazanır. Federasyon Başkanımız bu konuda duyarlı, bizi dinledi ve konu üzerinde de çalıştığını belirtti. Kendisine de çok teşekkür etmek istiyorum. Yakında bu konuyu hem Sayın Başbakan’a, hem de Sayın Cumhurbaşkanımız’a götüreceğiz.” 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.