Putin Erdoğan İçin Bizzat Teyit Etmiş

Putin Erdoğan İçin Bizzat Teyit Etmiş

Türk askerlerinin şehit olduğu saldırıyla ilgili flaş gelişme.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'de Türk askerlerine düzenlenen saldırıda Rus uçaklarının dahli olmadığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat teyit ettiğini söyledi.

Putin ve Erdoğan'ın 26 Kasım'da yaptığı telefon görüşmesinde Suriye'deki eylemlerin ve çabaların koordinasyonu ile işbirliğinin ele alındığını aktaran Peskov, "İşbirliğiyle ilgili çeşitli konular gündeme geldi. Ancak çok hassas bir konu olduğu için bu bilgileri kamuoyuyla paylaşamayız" dedi.
 
Bu arada Peskov, Putin'in El Bab'da Türk askerlerine düzenlenen saldırıda Rus uçaklarının dahli olmadığını Erdoğan'a bizzat teyit ettiğini aktardı.
 
'PUTİN VE ERDOĞAN ZİRVESİ İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR'
 
Öte yandan Kremlin Sözcüsü, Putin-Erdoğan zirvesi için hazırlık yapıldığını ancak 2017'den önce iki liderin bir araya gelemeyeceğini bildirdi. Peskov, görüşmenin çok yakın bir gelecekte yapılacağına dair bir anlayışın hakim olduğunu söyledi.
 
İki ülke arasındaki ilişkilerin çok yoğun olduğunu ve canlandırılması gereken birçok konu bulunduğunu ifade eden Peskov, "Birçok alanda işbirliğini artırma planları var. Bu planların liderler düzeyine çıkarılması için hükümetler arası komisyon tarafından çalışma yürütülüyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.