REKTÖR AKHAN, İKÇÜ’NÜN ULUSLARARASI ELÇİLERİYLE BULUŞTU

REKTÖR AKHAN, İKÇÜ’NÜN ULUSLARARASI ELÇİLERİYLE BULUŞTU

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğünün düzenlediği toplantıya katılan Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, İKÇÜ’nün kültür elçileriyle buluştu.

Toplantıya katılan uluslararası öğrenciler, Türkiye’de yaşanan her türlü üzücü hadisenin kendilerini derinden etkilediğine vurgu yaptı. İKÇÜ’nün kültür elçileri, Türkiye’de yaşanan tüm terör saldırılarını nefretle kınadı.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğünce düzenlenen buluşmaya,  Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe, Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba, İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Muhsin Akbaş, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çevik, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Akif Savaş da katıldı.

 

"Terörün her türlüsüne ve yapanlara lanet olsun"

 

İKÇÜ’nün uluslararası temsilcilerine kendini tanıtarak sözlerine başlayan Rektör Prof.Dr. Akhan, son dönemlerde yaşanan kalleş saldırıları kınayarak devam etti. "Terörün her türlüsüne ve yapanlara lanet olsun" diyen Prof.Dr. Akhan, Bu topraklar yüzyıllar boyunca farklı kimliklerin, kültürlerin, farklı inançların bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşadığı topraklardır. Birliğimize yapılan her türlü hainlik sonuçsuz kalmaya mahkûmdur.” şeklinde konuştu.

‘Dünya 5’ten büyük’

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya 5’ten büyük’ sözüne işaret eden Rektör Prof.Dr. Akhan, tüm ülkelerin eşit değerlere sahip olduğunu, dünya barışının bu anlayışla gerçekleşebileceğini kaydetti.

78 ülkeden 800’ü geçen barış elçisinin İKÇÜ bünyesinde yer aldığını kaydeden Prof.Dr. Akhan, bu kültür zenginliğinden alacakları çok şey olduğunu ifade etti. Prof.Dr. Akhan, “Üniversite kurulurken İKÇÜ’nün uluslararası bir üniversite olmasını, barışa, sevgiye katkıda bulunmasını istedik. Karşımdaki fotoğraf başarılı olduğumuzun bir kanıtı. Benim sizlerden ricam değerlerinizi, geleneklerinizi kültürlerinizin tüm unsurlarını çekinmeden kampüsümüzde yaşatın. Ülkelerinizin özel kutlamalarını, bayramlarını, kıyafetlerini sergileyeceğiniz etkinlikler düzenleyin. Biz bundan oldukça mutlu oluruz. Globalleşen dünyada her kültürün kendi değerlerini koruması gerekiyor. Farklılıklarımıza saygı duyarsak dünya barışına katkı sunacağımızı düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi: ‘Dünya 5’ten büyük’ Her ülke bu dünya için ayrı bir değer, olmazsa olmaz.” dedi.

 

Karşılaştıkları her sorunda yanlarında olduklarını vurgulayan Prof.Dr. Akhan,  İKÇÜ’nün kültür elçilerinden Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile iletişime geçmekten çekinmemelerini istedi.

 

“Türkiye’de olmaktan mutluyuz”

 

Toplantıya katılan uluslararası öğrenciler de Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek bu topraklarda yaşanan her türlü üzücü hadisenin kendilerini derinden etkilediğine vurgu yaptı. İKÇÜ’nün kültür elçileri, Türkiye’de yaşanan tüm terör saldırılarını nefretle kınadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.