Rektör Hoşcoşkun, organ nakli operasyonu gerçekleştirdi

Rektör Hoşcoşkun, organ nakli operasyonu gerçekleştirdi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde organ nakli operasyonu gerçekleştirdi.

Berfin Kaymak-Tahir Naldöğen / İZMİR(Ege Ajans) - Türkiye'nin yetiştirdiği  önemli cerrahlardan olan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, rektör seçilince yoğun iş yüküne rağmen cerrahlığı bırakmayarak ameliyat yapmaya  devam ediyor. Ege Üniversitesi Hastanesi başta olmak üzere İzmir’deki diğer hastanelerde gerçekleştirilen operasyonlara katılarak destek veren  Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, sağlık hizmetlerinin dayanışma içinde sürdürülebileceğinin en güzel  örneğini gösteriyor. 

Ege Üniversitesi’nde ilk böbrek ve karaciğer naklini gerçekleştiren ve  ümitsiz hastaları hayata kavuşturan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun,  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde canlıdan canlıya  böbrek nakli operasyonuna girerek başarılı bir nakli gerçekleştirdi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan operasyonda, Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, Doç. Dr. Taylan Sezer, Doç. Dr. Erdinç Kamer, Opr. Dr. Mesut Özoğul ve Opr. Dr. Fevzi Cengiz’den oluşan ekip 5 yıl önce bir böbreğini kaydeden,  1.5 yıl öncede doğum esnasında diğer böbreği zarar gören Özlem Suna’ya böbrek nakli yaptı.

Salihli’de yaşayan baba Salih Özdemir, 2 yıldır böbrek rahatsızlığı olan1.5 yaşında bir çocuk annesi  kızı Özlem Suna’ya böbreğini verdi. 47 yaşındaki baba Özdemir, 24 yaşındaki evladı Özlem Suna’ya böbreğini vererek hem evladını hem de bir canı kurtardı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.