Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut AK: DEÜ için hep birlikte yürüyelim

Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut AK: DEÜ için hep birlikte yürüyelim

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) rektörlük görevine vekaleten atanan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, görevine başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) 2018 yılında göreve gelen Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın Cumhurbaşkanı kararıyla Akdeniz için Birlik (AiB) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmesiyle DEÜ rektörlük görevine vekaleten atanan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, görevine başladı. Haftayı yoğun bir tempoyla karşılayan Rektör Vekili Ak, DEÜ’nün farklı birimlerinden yöneticilerle bir araya gelerek istişare toplantıları yaptı; Üniversitenin Senato ve Yönetim Kurulu toplantılarına başkanlık etti. Kurum ziyaretleri de gerçekleştiren Ak, bu kapsamda İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun ve İzmir Emniyet Müdürü Celal Sel gibi isimlerle bir araya geldi.

deu-rektor-v-prof-dr-mahmut-ak.jpg

DEÜ AİLESİNE VİDEO İLE SESLENDİ

Rektör Vekili Ak’ın Dokuz Eylül Üniversitesi ailesine hitap ettiği 3 buçuk dakikalık videosu da Üniversitenin YouTube kanalı ve sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Video mesajında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ‘Araştırma Üniversitesi’ unvanına yakışır şekilde akademik başarılarla daha fazla anılacağı bir ortamı inşa etmenin öncelikli amacı olacağını vurgulayan Ak, “Bu noktada tüm akademik personelimizin, imkanlar dahilinde özlük haklarına kavuşacağı; başarılı bilimsel çalışmaların takdir ve teşvik edileceği, gerek akademik gerekse idari personelin kurum aidiyetinin en üst düzeyde olacağı bir üniversite için gece gündüz çalışacağız” dedi.

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Ak, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Dokuz Eylül Üniversitesi ailesinin kıymetli mensupları… Bildiğiniz gibi; 2018 yılından bu yana Üniversitemizde Rektörlük görevini yürütmekte olan Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar; 16 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Büyükelçilik unvanı almış ve Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmiştir. Kendisine Üniversitemiz bünyesinde yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeniyle şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Bu gelişmenin ardından, aynı gün; yeni rektör ataması yapılıncaya kadar bu göreve vekalet etmek üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversitemize görevlendirildim.

Yoğun bir hafta sonu mesaisiyle birlikte hızlı bir şekilde göreve başladım. Öncelikle bu geçiş sürecinde kolaylaştırıcılık sağlayan tüm akademik ve idari personelimize gönülden teşekkür ediyorum. Toplam 8 yıl süren, arka arkaya 2 dönemi kapsayan İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüm ve akabinde başlayan YÖK Yürütme Kurulu üyeliğim boyunca edindiğim tecrübeleri Dokuz Eylül Üniversitesi gibi büyük ve başarılı bir üniversitenin yararına kullanmaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Görev sürem boyunca büyük ailemizin, Araştırma Üniversitesi unvanına yakışır şekilde akademik başarılarla daha fazla anılacağı bir ortamı inşa etmek öncelikli amacım olacaktır. Bu noktada tüm akademik personelimizin, imkanlar dahilinde özlük haklarına kavuşacağı; başarılı bilimsel çalışmaların takdir ve teşvik edileceği, gerek akademik gerekse idari personelin kurum aidiyetinin en üst düzeyde olacağı bir üniversite için gece gündüz çalışacağız. Özellikle akademik anlamda iç barış ve huzur ortamının sürekli kılındığı, uluslararası atıf sayılarının ve yayın kalitesinin yükseldiği, akredite olmuş ön lisans ve lisans programı sayısı ile uluslararası öğrenci sayısı ve çeşitliliğinin her geçen gün arttığı bir üniversite için iç ve dış tüm paydaşlarımız ile koordineli bir şekilde çalışmalar yürüteceğim. Pozitif ayrımcılık anlayışından hareketle, kadınlar, çocuklar, dezavantajlı bireyler ve sokak hayvanlarına yönelik toplumsal projeler ile yeşil enerji, sürdürülebilirlik gibi kavramlar ışığında doğa dostu uygulamaların hayata geçirilmesinin önünü açacağım. Elbette bu noktada varoluş sebebimiz öğrencilerimizin de karar alma süreçlerinde daha etkin rol aldığı, öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenecek etkinliklerin imkanlar dahilinde desteklendiği; öğrenci odaklı bir üniversite atmosferi yaratmaya da gayret edeceğiz.

Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alma iddiasını başarıyla sürdüren Üniversitemizi daha üst sıralara taşımak için çıktığımız bu yolda tüm akademik ve idari personelimizi, sevgili öğrencilerimizi ve hem yurt içi hem de yurt dışında Üniversitemizi başarıyla temsil eden değerli mezunlarımızı birlikte yürümeye davet ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.