REKTÖR YÜKSEKÖĞRENİM ANALİZ YAPTI

REKTÖR YÜKSEKÖĞRENİM ANALİZ YAPTI

Göztepe Rotary Kulübü, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer’i üniversitelerde yeni öğretim yılı başlamadan önce ülkemizde ve dünyada üniversite eğitimi ve yapılan tercihler üzerine genel bir değerlendirme yapması için konuk etti.

İzmir Swiss Otel’de gerçekleştirilen ve geniş katılımın sağlandığı toplantının “Türkiye’de yüksek eğitimde yeni eğilimler, gelişmeler ve fırsatlar” ana başlığı oldu.

Türkiye ve dünyadaki üniversitelerin günümüzdeki durumuna ilişkin istatistiki bilgiler veren Rektör Dinçer yaptığı konuşmada “yüksek eğitime talebi etkileyen en önemli unsur eğitim alınan ülkenin güvenilir olması. Çünkü insanlar önce güvenli bir ülke istiyorlar daha sonra eğitim kalitesine önem veriyorlar. Öğrenciler artık bursların ve finansal imkanların daha fazla olduğu üniversiteleri ve ülkeleri tercih ediyorlar. Eğitim aldıkları üniversitelerin kalitesi tabi ki ön planda oluyor. Sonuç olarak insanlar mesleki bir kariyer planlıyorlar ve bu plana erişmek için iyi bir eğitim almaları gerekiyor” dedi.

Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Tolga Uskuç üniversitelerin başarısının ülkenin başarısı olduğunu söyleyerek  üniversitelerdeki eğitim kalitesinin yükselmesiyle ülkemizin her anlamda güç kazanacağını belirterek yüksek öğrenimin önemine dikkat çekti.

Göztepe Rotary Kulübü üyeleri tarafından ilgiyle izlenen sunum Yaşar Üniversitesi Rektörü M.Cemali Dinçer’e teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.