Relex Smıle Teknolojisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Relex Smıle Teknolojisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Relex Smıle teknolojisi hangi hastalıklarda kullanılıyor?

Relex Smıle: Görme kusurları için minimal invaziv bir tedavi tekniğidir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler “Relex Smıle, görme kusurlar, kuru göz, kontakt lens intoleransı ve / veya ince kornea tedavisinde de kullanılabilir.”

RELEX SMILE PROSEDÜRÜ NASIL UYGULANIR?

"Relex Smıle (Small Incision Lenticule Extraction), 3. nesil lazer teknolojisidir. ReLEx SMILE teknolojisi ile miyop (-10 numaraya kadar) ve astigmat (-5 numaraya kadar) tedavisinde kişiye özel bıçaksız, ağrısız, hızlı iyileşme sağlayan, kapalı sistemle (doku kaldırmadan) uygulanan, güvenli ve hassas ileri lazer teknoloji yöntemidir."

RELEX SMILE YÖNTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

"Relex Smıle teknolojisi ile ince kornealar içinde uygulama imkanı elde edilir. Yüksek miyop ve astigmat tedavisinde uygulanabilir. Kornea yapısı daha iyi korunabilir. Flepsiz (kapak kaldırmadan) ve tek adımda kapalı teknikle cerrahi kolaylığı sağlar. Doğala en yakın sonuçlar elde edilir. Operasyondan sonra saha az göz kuruluğu sorunu yaşanır."

KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

"Görme bozukluğu ilerlemesinin durduğu veya azaldığı yaştan sonrası uygundur. Bunun için son 6 ay içinde yapılan muayenede 0,50 ve altı oranında numara değişikliği olanlar, genel sağlık durumu yerinde olanlar ve görme bozukluğu kusurundan kurtularak daha keskin görme yeteneğine sahip olmak isteyen herkes için uygundur. En önemlisi kuru göz rahatsızlığı olan kişiler için de uygundur."

AMELİYAT SÜRECİ NASILDIR?

Göz Hastalıkları Uzmanı ve Op. Dr. Mehmet Söyler "Prosedür sırasında, gözü tamamıyla uyuşturmak için göz anestezi damlaları kullanılır ve en son teknolojiye sahip lazer cihazıyla, 3D yerleşim doğruluğuyla kornea merkezinde bir dizi hassas vuruş gerçekleştirilir. Bu darbeler, bir insan saç teli kalınlığının 1 / 100'ünden daha az olan ve korneanın şeklini etkili bir şekilde değiştirmek için çıkarılması gereken dokuyu özetleyen kabarcıklar oluşturur. Lazer daha sonra cerrahın bu dokuyu dışarı çekmesini sağlayan küçük bir bağlantı tüneli oluşturur. Relex Smıle ile hiç flep oluşturulmaz, bu nedenle iyileşme süresi geleneksel Lasık'ten daha hızlıdır. Ön hazırlıkların ardından her göz için operasyon süresi 1'er dakika sürer. Ameliyattan sonra birkaç saat batma hissi yaşanabilir. Hasta ertesi günü normal hayatına sorunsuz bir şekilde devam edebilir. Tekrarlama riski ise oldukça düşüktür. Genellikle operasyon sonrası bir iki gün içerisinde görme iyileşmekte ve bir iki hafta içerisinde de stabilizasyon sağlanmaktadır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.