Rifat Mutlu: Münbiç Harekâtı’nda Ordumuza güveniyoruz

Rifat Mutlu: Münbiç Harekâtı’nda Ordumuza güveniyoruz

"Harekâtın başarısı için komşularımız Suriye, Irak, İran ve Rusya ile askeri ve siyasî işbirliği şimdi daha da yakıcıdır"

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı Harekâtında geldiği aşama ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın Münbiç Harekâtına yönelik açıklaması konusunda kamuoyuna aşağıdaki bildiriyi yayınladı.

VATAN PARTİSİ İZMİR İL BAŞKANI RİFAT MUTLU’NUN AÇIKLAMASI

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı Harekâtıyla yürüttüğü görev, öncelikle bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin ve bunun yanında yobaz terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesidir. Bu görevi Ordumuz kahramanlık örnekleri vererek başarıyla yerine getirmektedir. 

    Fırat Kalkanı Harekâtının stratejik amacı, Türkiye’nin güvenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması, aynı zamanda komşularımız Suriye ve Irak’ta birliğin ve barışın kurulmasıdır. Harekât bu nedenle komşularımıza yardım işlevi de görmektedir. 

    Bu görev ve amaç kapsamı içinde Türk Ordusunun şimdi Münbiç’e yönelik Harekâtı Türkiyemizin geleceği açısından belirleyici önemdedir. 

    Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün askeri Harekâtın Münbiç yönünde devam edeceği yolundaki açıklaması, Türkiye’nin güvenlik ve toprak bütünlüğü açısından yerindedir. Ancak bu Harekâtın başarıyla sürdürülmesi için komşularımız Suriye, Irak, İran ve Rusya ile askeri alan dahil her konuda işbirliği yapılması acil önemdedir. Çünkü bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG’yi koruyan, silahlandıran ve destekleyen ABD ve İsrail karşısında başarılı olabilmek için, bölge ülkeleriyle daha sıkı bir Harekât birliğine girmemiz şimdi daha belirleyici değer kazanmıştır. Bu konuda Vatan Partisi’nin yaptığı çalışmalar sonucu çok elverişli koşullar mevcuttur. Başta Suriye olmak üzere komşularımız işbirliğine istekli ve hazırdır. 

    Ordumuza Münbiç Harekâtında zafer diliyoruz. 

    Milletçe Mehmetçiğin yanındayız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.