Roman mahallesinde ‘iftar sofrası’ kuruldu

Roman mahallesinde ‘iftar sofrası’ kuruldu

Konak Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla mahallelerde iftar sofrası kurmayı sürdürüyor.

Bereket, dayanışma ve kardeşlik ruhuyla lokmaların paylaşıldığı iftarlara Yenişehir Mahallesi’nde kurulan bereket sofrasıyla devam edildi. Ramazan’ın üçüncü gününde düzenlenen iftara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı. İftar öncesi Başkan Pekdaş, İşçiler Caddesi’nde kurulan masaları tek tek gezerek, vatandaşlara hayırlı Ramazanlar diledi. Okunan ezanın ardından aynı sofrayı paylaşan mahalle sakinleri Konak Belediyesi’nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlarını açtı.
 

ARTIK ‘TAMAM’ DEME ZAMANI
 

Yemek sonrası mahalle sakinlerine seslenen Başkan Pekdaş, Ramazan ayının bereketinin, zenginliğinin ve yarattığı huzur ortamının hiç eksilmemesini diledi. Konuşmasında sık sık Roman mahallerini gezdiğini dile getiren Pekdaş, “Sokaklarınızda birlikte oluyor, sizlerin sorunlarını konuşuyoruz. O kadar çok sorun var ki, birikmiş dert ve problemler çok… Ama artık sizi bu problemlerle, bu sorunlarla baş başa bırakan mevcut gidişe tamam demek gerekiyor. Türkiye’de yaşayanları kutuplaştıran, birbiriyle kaynaştırmayan, aksine düşman eden bu düzenden biz çok sıkıldık. Bu düzene artık ‘tamam’ diyerek, ülkemizin zenginliklerini birlikte paylaşacağız. Çocuklarımızın umut dolu bir geleceğinin olduğu, huzur içinde yaşayacağımız düzenler gelsin istiyoruz” dedi. 
 

ÜLKEMİZİN ZENGİNLİKLERİ HEPİMİZİN 
 

“Bizim birbirimize ihtiyacımız var” diyen Pekdaş, Ramazan ayının daha iyi bir geleceğe gidişin başlangıcı olmasını diledi. Pekdaş, “Bu ülkenin zenginliklerinden herkes gibi Roman hemşehrilerimiz de yararlansın. Ramazan’ın sonunda Bayram huzurla gelsin. Biz bu düzeni değiştirmeye varız. Bu dileklerle hepinizin Ramazan ayını kutluyor, iyi bir gelecek diliyorum” diye konuştu. Konak Belediyesi’nin iftar programı sahnelenen Ramazan gösterileriyle şenlendi. Hacivat-Karagöz, Sihirbazlık ve Ortaoyunu ile renklenen davette çocuklara pamuk şeker ve şerbet ikramı yapıldı. Konak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı noktalarında kuracağı iftar sofralarıyla Konaklıları aynı sofrada buluşturmaya devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.