Rotary'den çocuklar için proje!

Rotary'den çocuklar için proje!

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu ve Inner Whell 244. Bölge Federasyonu ilkokullarda okuyan çocuklar için müziği sevdirecek bir projeyi hayata geçirdi

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Kulüplerinden Rotary e-Kulüp ve Rotaryen eşlerinden oluşan Uluslararası Inner Whell 244. Bölge birlikte bir ilki gerçekleştirerek ilkokullarda okuyan çocukların müziği sevmeleri ve bunu bir yaşam biçimi haline getirebilmeleri için ortak bir çalışma başlattı. İlkokullara yönelik hazırlanan müzik kitabı ve devamındaki 4 power point bölümden oluşan interaktif bir dizi çalışmayla çocukların kendilerini keşfetmeleri amaçlanıyor.

“Müziği Sever misiniz?” isimli kitabın yazarı ve projenin mimari İclal Kardıçalı kitabın tanıtımı ve imza gününde yaptığı konuşmada kitabın hayata geçme aşamasını anlatırken, “Bu kitabı çocuklarımızın ille de müzisyen olmaları için yazmadık. Tabiî ki olsalar bu harika bir şey olur ama bizim asıl amacımız onların müziği hayatlarının bir parçası haline getirebilmelerine olanak sağlamak…” dedi.

muzik-kitabi-imza-gunu-foto-2-esat-iclal-kardicali.jpg

“Bu Kitapla Çocuklara Armoni Öğreteceğiz”

İmza gününün çok kalabalık geçtiğini ve kitaba ilginin çok fazla olduğunu dile getiren İclal Kardıçalı, “Ben müzik öğretmeniyim, piyano öğretmeniyim ve ayrıca bir üniversitede müzikle edebiyatı birleştiren dersler veriyorum ve bir de orkestra şefiyim. Çok sesli müziğin şöyle bir etkisi var. Çok sesli müzik yaparken koro veya orkestra farklı sesler çalıyor ama bir uyum içersinde çalıyorlar. Bunun tabi demokrasi kültürü öğrenmekte ve içselleştirmekte çok büyük önemi var. Herkes farklı fikirlere sahiptir ve bunun için de herkese saygı göstermek gerekir. Tabiki bunlar uyum içerisinde, birbirini sayarak ve bir armoni içerisinde olmalı. Şimdi biz aynı şekilde bir armoni öğreteceğiz çocuklara… Bu demokrasinin de ana kuralıdır. Hepsi farklı sesler çalıyorlar veya söylüyorlar ama bu bir uyum içerisinde oluyor ve bu da hayatla tamamen örtüşüyor. Çocuk bunu küçük yaşta öğrenirse onun için çok büyük bir kazanım oluyor. Bir de bunu ileride yaşamına uygularsa ve yaşamını bu doğrultuda düzenlerse kendisi için çok güzel bir dünya kurmuş olacak” şeklinde konuştu.

muzik-kitabi-imza-gunu-foto-6.jpg

Projenin Ocak ayının ilk haftasında Buca ve Gültepe’deki ilkokullarda başlayarak, İzmir’de beş okul, Bursa’da iki okul olmak üzere başka sivil toplum kuruluşlarının da iş birliğinde İstanbul’daki okullarda devam etmesi planlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.