RUS BÜYÜKELÇİ DERNEK AÇTI

RUS BÜYÜKELÇİ DERNEK AÇTI

Nobel ödüllü Rus edebiyatçı Aleksandr İsayeviç Soljenitsin’in adını taşıyan Karşıyaka’daki Rus derneği, 86. İEF dolayısıyla İzmir’de bulunan Büyükelçi Aleksey Yerhov açtı.

Rus vatandaşların çocuklarına dil eğitimi vermek amacıyla 2009 yılında kurulan İzmir Soljenitsin Rus Dili Ve Kültürü Derneği’nin İzmir Karşıyaka’daki yeni ofisini henüz bir aydır Türkiye’de görev yapan Rusya Büyükelçisi Aleksey Yerhov tarafından hizmete açıldı. Açılışa Dernek Başkanı Andrey Ponomarev İzmir’de yaşayan Rus vatandaşları ile birlikte ev sahipliği yaparken; İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten ile Gaziemir-Volgograd Kardeş Şehir Aileleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Tülü de açılışa katılan isimler oldu.

Rus Büyükelçi Yerhov’a dernekte eğitim gören çocukların ise bir sürprizi vardı. Çocuklar Büyükelçiyi Rusça ve Türkçe şarkılardan oluşan mini bir konserle karşıladılar. 

DİLLER MİLLETLERİ YAKINLAŞTIRIR

Rusya’nın konuk ülke olduğu 86. İzmir Enternasyonal Fuarı dolayısıyla İzmir’de bulunduğunu hatırlatan Büyükelçi Yerhov, “Türkiye’de göreve başlayalı henüz bir ay olmadı. O yüzden nezaket ziyaretleri dışındaki sayılı ziyaretlerimizden birini buraya yapmış olduk. İzmir’e gelmişken Rusça konuşan vatandaşlarımızla görüşmeden buradan ayrılamazdım. İzmir’e bundan sonra da her geldiğimde sizlerle bir araya geleceğiz. Güzel ve önemli bir iş yapıyorsunuz. Özellikle burada gördüğümüz çocuklara ve yetişkinlere böyle bir hizmetin sunulması çok önemlidir. Diller, milletleri yakınlaştırır. Dolayısıyla bu hizmetin çok önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu arada ben de Türkçe öğreniyorum” şeklinde konuştu.

Büyükelçi, geçen yıl hain bir suikaste kurban giden Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, görev yaparken hazırladığı rozetlerden bir tanesini de İzmir’de üstlenmiş bulunduğu görevden dolayı Dernek Başkanı Andrey Ponomarev’e takdim etti.

RUSÇA’YA İLGİ BÜYÜK

Dernek Başkanı Ponomarev ise ziyaretinden dolayı Büyükelçi’ye teşekkür etti. Dernek olarak yaklaşık 250 çocuğa dil eğitimi verdiklerini belirterek, “Derneği kurarken ki amacımız İzmir’de yaşayan Rus ailelerin çocuklarının ana dillerini öğrenmesini sağlamaktı. Ancak derneğimize gelenler sadece Rus ailelerin çocukları değil, dilimizi öğrenmek isteyen İzmirli çocukları da büyük bir mutlulukta merkezimizde ağırlıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.