Ruslar tuzağa düşmedi!

Ruslar tuzağa düşmedi!

Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar'dan açıklama

'Türkiye'ye gitmekten korkmuyoruz'

Krasnodar Genel Direktör Yardımcısı Hakuna Nurbiy, "Türkiye'ye gitmekten korkmuyoruz. Fenerbahçe güvenliğimizi sağlayacağı konusunda kesin bir garanti veriyor. Bu yüzden şüpheye düşecek bir durum yok. Rus Büyükelçisi'nin başına gelen elbette çok kötü bir şey. Ancak bu olayla, önümüzdeki futbol maçı arasında bir paralellik kurmak doğru olmaz" dedi.

Erteleme istemeyecekler
 
Rus Sport Express'te yer alan haber ise ortaya çıkan yeni durumun Fenerbahçe-Krasnodar maçını etkileyip etkilemeyeceğini masaya yatırdı. Rus Büyükelçi'nin öldürülmesinin ardından Rus kulübünden yöneticilerden bilgi alan sitenin haberinde 'Krasnodar Kulübü, Fenerbahçe maçının ertelenmesini düşünmüyor' ifadesi kullanıldı. Öte yandan Krasnodar Genel Direktörü Vladimir Khashig konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki Fenerbahçe - Krasnodar eşleşmesinde ilk maç 16 Şubat'ta Rusya'da rövanş ise 22 Şubat'ta İstanbul'da oynanacak.

'Kamp yerini değiştirmiyoruz'

Rusya Premier Lig ekiplerinden Arsenal Tula Başkanı Guram Adzhoyev "Türkiye'de 12 Ocak'ta Belek'te kampımız var. O tarihe kadar aksi bir şeyler olması durumunda zaten bize uyarı gelir. Ancak şu an için kamp yerimizi değiştirmeyi düşünmüyoruz. Umarım her şey yolunda gidecek" dedi.

Lucescu'nun takımı da geliyor
 
Devre arası kampı için Türkiye'ye gelmeyi planlayan Rus ekipleri arasında Lucescu'nun başında olduğu Zenit, Terek Grozny, Amkar, Anzhi Mahackala, Orenburg ve Krylya Sovetov gibi ekipler bulunuyor. Bu ekiplerin gelişmelerin ardından nasıl bir tavır alacakları merak konusu oldu. Geçtiğimiz yılki uçak krizinin ardından Rus kulüpleri devre arası Türkiye programlarını iptal etmişlerdi.

'Bu hafta karar vereceğiz'
 
Bir başka birinci lig ekibi UFA'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Kulübün Genel Direktörü Shamil Gazizov, Türkiye'ye gidip gitmeyeceklerine dair kararı vermek için kendi içlerinde görüşeceklerini belirterek, "Türkiye'ye gidip gitmeyeceğimizi bilmiyorum. Bu hafta içinde karar vereceğiz" diye konuştu.

Putin'e göre karar verecekler
 
Orenburg ve Amkar Kulüpleri suikaste karşın Türkiye programlarını değiştirme planları bulunmadığını açıkladılar. Amkar Kulübü Genel Direktörü Igor Rezhuvin de "Şu ana kadar bununla ilgili bize gelen bir şey yok. Öye görünüyor ki hükümetin bu konudaki tavrını bekleyeceğiz. Ona bakıp ardından kararımızı vereceğiz" şeklinde konuştu.
 
'Süreci takip edeceğiz'
 
Ocak başından Şubat sonuna kadar Antalya'da kalacak olan Orenburg'dan yapılan yazılı açıklamada, Vladimir Putin'in tavrının belirleyici olacagına vurgu yapılarak "Elçimize baş sağlığı diliyoruz. Süreci takip edeceğiz. Eğer hükümetimiz güvenlik konusunda sıkıntı olmayacağını belirtirse bizim için sıkıntı olmaz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.