Rusya, Ukrayna'da İran İHA’ları kullandığı iddiasını reddetti

Rusya, Ukrayna'da İran İHA’ları kullandığı iddiasını reddetti

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın İran'dan insansız hava araçları (İHA) aldığı iddiasını reddederken, "Rus silahları kullanılıyor" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarında özellikle son günlerde İran'dan alınan insansız hava araçlarının (İHA) kullanıldığına yönelik haberlere Kremlin'den yalanlama geldi. Ukrayna'da İran'dan alınan İHA'ların kullanıldığına dair basında yer alan iddiaları kesin bir dille reddeden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Hayır. Böyle bir bilgiye sahip değiliz. Rus isimlerine sahip Rus silahlarının kullanıldığını biliyorsunuz. Bununla ilgili diğer tüm soruları Rusya Savunma Bakanlığı'na iletebilirsiniz" dedi.

901806-1593557794.jpg

Ukrayna'dan ilhak edilen Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'un, Rus nükleer kalkanı dahilinde korunup korunmadığı konusunu da değinen Peskov, "Biliyorsunuz, yakın zamanda Rus topraklarına yeni katıldılar. Bu nedenle yeni bölgelerin Rusya Federasyonu'nun güvenlik, yasal, ekonomik ve sosyal sisteme entegre edilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Bu bölgeler Rusya'nın ayrılmaz bir parçasıdır ve bu yönde tümü koruma altındadır. Güvenlikleri, Rusya Federasyonu toprakları ile aynı düzeyde sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.