‘S’ plakalı servis kullananların içi rahat olsun

‘S’ plakalı servis kullananların içi rahat olsun

Sosyal medyada, İstanbul’da korsan servis araçlarının çocuk kaçırdıklarına ilişkin yayınlanan haberler yüzünden, İzmirli veliler tedirgin.

Diken üstünde günler geçiren ailelere seslenen İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, ‘S’ plakalı araçları kiralayan velilerinin içinin rahat olması gerektiğini söyledi.


‘S’ plakalı araçlara ve sürücülerine kefil olduklarını söyleyen İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, ‘İzmir’de böyle bir olay yaşanmadı. Emniyet birimleri ile yaptığımız temaslarda böyle bir olayın İzmir’de yaşanmadığını teyit ettik. Ancak bu ‘S’ plakası olmayan, korsan çalışan araçları kiralayanlar için bu tür istenmeyen olayların yaşanmayacağı anlamına gelmez. En doğrusu oda üyelerimizle, ‘S’ plakalı servis araçları ile çalışmaktır.  ‘S’ plakalı servis aracı kiralayan velilerin içi rahat olsun. Biz üyelerimize kefiliz. Ayrıca ‘S’ plakalı araçlarla kim sorun yaşarsa bize gelsin, çözeriz’ dedi.


İhbar edin


Benzer olaylar karşısında velilerin vakit geçirmeden ihbarda bulunması gerektiğine dikkat çeken Bostancı, ‘Veliler 155’e veya 483 97 11 numaralı oda telefonumuza ihbarda bulunabilirler. Biz korsan araçlarla mücadele etmekten yılmayacağız. Odamız İzmir Valiliği, Jandarma, Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile uyum içinde çalışmakta. Kurum temsilcilerinin her zaman bize destek vermeleri çok güzel. Kendilerine teşekkür ederiz. Bu noktada velilere de önemli görevler düşüyor. Minik Alperen’in vefatı hala hafızalarda. Korsan araçları yani ‘S’ plakası bulunmayan servisleri okul aracı bile olsa tercih etmeyin. Okul yönetimleri dahil olmak üzere, aracılar vasıtasıyla, acenteler ile irtibat kurulduğunda veliler sıkıntı yaşıyor. Veli kimden servis hizmeti alıyorsa doğrudan onunla muhatap olmalı.’ dedi.

 


İzmir’de her önüne gelenin servis aracı kullanamayacağını da kaydeden Bostancı, ‘Biz üyelerimizi eğitimlere tabii tutuyoruz. Sürücülerimizin geçmişini, sabıkalarını, trafik cezalarını detaylı inceliyoruz. ‘S’ plakalı aracın ve sürücünün tüm sorumluluğunu oda olarak üstümüze alıyoruz.  Biz evlatlarımızı Türkiye’nin geleceği, kendi ailemizin bir ferdi olarak gördüğümüz için bu denli titiz davranıyoruz. Velilerimiz de yaşamlarının temel amacı olan çocuklarını emin ellere teslim etmeliler. Hiçbir aracı kurumu araya katmadan ‘S’ plakalı aracımızın sahibiyle anlaşmalı, olası aksaklıklarda da doğrudan esnaf arkadaşlarımızla ve rehber öğretmenlerle muhatap olmalılar.’ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.