Şafak Sol, “Herkes elini taşın altına koymalı”

Şafak Sol, “Herkes elini taşın altına koymalı”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetiminin Türkiye ekonomisine bilinçli saldırılarına karşı iş dünyası tam anlamıyla ‘tek yürek’ oldu.

Ülkenin milli ekonomisini büyütmek adına vatandaşları daha duyarlı olmaya davet eden İzmirli iş kadını Şafak Sol, “Spekülatif saldırılar karşısında dövizdeki bu dalgalanmalar, alınan tedbirler sayesinde olumlu sonuç vermeye başladı. İlerleyen günlerde sevindirici gelişmelerin artacağını şimdiden söyleyebiliriz. Ancak dövizdeki dalgalanmaların daha düşük seviyeye gelebilmesi için özellikle kirasını dövizle ödeyen esnaf ve vatandaşların bu sıkıntıdan kurtarılması önem taşıyor. Esnafın maliyetinin artması ürün fiyatlarına da yansıyor. Bu sorunun giderilebilmesi için sözleşmelerin de döviz yerine Türk Lirası ile güncellenmesi gerekiyor” dedi. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ürün kullanımı ve ABD ürünlerine boykot kararını desteklediklerini belirten Sol, “Milli ekonomimiz için milli seferberliğin olduğu bu dönemde herkes elini taşın altına koymalı. Vatandaşlarımız ithal ürünler yerine yerli ürünleri satın alıp kullanmaya özen göstermeli. Döviz kurlarının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde tüm iş adamları ve sivil toplum örgütleri yurt içindeki ticari işlemlerin Türk Lirası cinsinden yapılması için öncülük etmeli. Milli paranın kullanımının teşvik edilmesi için hazırlanan kamu spotlarının devam etmesi, ayrıca vatandaşları bilgilendirme sürekliliğinin sağlanması için kapsamlı bir çalıştay oluşturulması gerekir” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.