Sağlık Personeline Atama Şoku

Sağlık Personeline Atama Şoku

Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Sağlık Bakanlığı tarafından rızaları alınmadan ve ikamet adresleri gözetilmeden hastanelere resen atamaları yapılan evde sağlık birimlerinde görevli 137 çalışanın mağdur edildiğini söyledi.

 

Yapılan haksız atamalar nedeniyle Türkiye genelinde 2 bin İzmir’de ise 137 sağlık çalışanı ve ailesinin mağdur olduğunu belirten Başkan Yıldırım, sendika olarak atamaların iptali için dava açacaklarını söyledi. Sağlık raporu olan doktorlara atama yapılmadığına dikkat çeken Yıldırım, “Selçuk, Çeşme ve Ödemiş'te görevli sağlık çalışanları, Kuzey Genel Sekreterliği bünyesindeki hastanelerde görevlendirildi.  İkamet adresi gözetilmeden resen yapılan atamalar, sağlık çalışanlarımız açısından ciddi sıkıntılar oluşturacaktır.  Ataması yapılan ebe hemşire ve doktorların ikamet ettikleri yerlerde değerlendirilmesi gerekmektedir. Ama asıl olan resen atmadır. Bu durum için mahkeme yoluna başvuracağız” dedi.                         

Resen yapılan atamaların hukuki sürecini ivedilikle başlatılıp süreci takip edip sağlık çalışanlarının mağduriyetini giderilmesi adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Yıldırım, “Geçici olarak da olsa mağduriyetlerin giderilmesi adına Sağlık Müdürlüğüne verdiğimiz dilekçeyle bir komisyon oluşturulmasını istedik. Geçici de olsa mağduriyetlerin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Hukuki sürecin başlatılması adına mağduriyeti olan arkadaşlarımızı sendikamıza hukuki destek sağlamak üzere davet ediyorum” diye konuştu.                         

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.