Şahbaz'dan Başkan Aydıner'e Ziyaret

Şahbaz'dan Başkan Aydıner'e Ziyaret

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Dr. Osman Şahbaz Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'i makamında ziyaret etti.

Başkan Aydıner, geçtiğimiz yıl mayıs ayında dost ülke Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin 6. Bölge Terézváros ilçe Belediye Başkanı Hassay Zsófia'yı ziyaret ederek ikili işbirliği oluşturulması adına girişimde bulunduklarına vurgu yaptı.
 

 Macarların biz Türklere karşı olan yakın ilgileri bizleri ziyadesiyle memnun etti
 

Başkan Aydıner, ''Dostane ziyaretiniz bizi ziyadesi ile memnun etti. Macaristan'ı ziyaretimizde Terézváros Belediye Başkanı Hassay Zsófia hanım bizlere çok yakın ilgi ve alaka gösterdi. Karşılıklı belediyelerimizin çalışmaları hususunda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk. Geleceğe dönük daha kapsamlı işbirliği oluşturmayı isteriz. Macarların biz Türklere karşı olan yakın ilgileri bizleri ziyadesi ile memnun etti. Türk insanının Macar halkıyla çok benzer özellikleri bulunuyor, köklü kültür ve tarih ortaklığımızı karşılıklı faydaya çevirmemiz gerekmektedir.
Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşamış olan ve türbesi Budapeşte'de bulunan külahında her daim gül bulunduran Gül Tepesi'ndeki Gül Baba'yı da ziyaret ettik. Bayrampaşa Belediyesi olarak Balkanlarda çok geniş sosyal ve kültürel çalışmalar içerisindeyiz. Benzer çalışmaları Macaristan'dan bize uygun belediye ile de sürdürmek isteriz. Bu ilişkiler ile kadim dostluğumuz daha da gelişecektir'' dedi.


Türkiye ile Macaristan arasındaki ticaret ve kültür köprüleri her geçen gün gelişiyor. Bu potansiyeli ve işbirliğini mutlaka artırmalıyız


Konsolos Dr. Osman Şahbaz, '' Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye yapmış olduğunuz ziyaret iki dost ülke arasındaki ilişkilere muhakkak katkı sağlayacaktır. İki güzel kenti de yakından tanıyorum. Hem Budapeşte'yi hem de İstanbul'u. Atmış olduğunuz bu güzel olumlu adımınızı geliştirmeniz hususunda üzerime düşen görevi büyük bir memnuniyetle yerine getirmek isterim. Bu yıl Temmuz ayında Türkiye ile Macaristan arasındaki ticaret ve kültür köprüleri her geçen gün gelişiyor. Bu potansiyeli ve işbirliğini mutlaka artırmalıyız.
 
Bu yıl temmuz ayında Başbakanımız Binali Yıldırım ve Macaristan Başbakanı Viktor Orbán'ın Başkanlığında Türkiye Macaristan İş Forumu gerçekleşti. Benim de katıldığım, Ankara'da gerçekleştirilen 3. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi YDSK'ne Macaristan heyetinden altı bakan katılımı ile çok başarılı bir ziyaret gerçekleşti.

Stratejik ortağımız Macaristan ile ikili ilişkilerimiz tüm yönleri ile ele alınarak, çok yönlü işbirliğinin geliştirilmesi imkanları üzerinde durulan ziyarette, iki dost ülkenin gündeminde yer alan bölgesel ve uluslararası gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunularak, iş birliği ahdi zemininin daha da güçlendirilmesi hususunda birçok faydalı anlaşma  imzalandı. Diliyorum ki, sizlerin bu yerel yöneticiler bazındaki girişimleriniz ve işbirlikleriniz dost iki millet adına faydalar oluşturur. Ayrıca bugün bizleri bir araya gelmemize vesile olan Bahçelievler Belediye Başkanı Değerli Osman Develioğlu'na da teşekkür ederim '' dedi.


Samimi geçen ziyarette sonrası Başkan Aydıner, Konsolos Şahbaz'a el yapımı porselen vazo hediye etti. Konsolos Dr. Şahbaz ise, Başkan Aydıner'e Macaristan'ın meşhur acı biber salçası Erős Pista ve porselen tabak hediye takdim etti. Ziyarette Başkan Yardımcıları Can Gökhan Balekoğlu, Yalçın Sırakaya ve Tempo Uno Kft.'den İsmail Hakkı Şahbaz hazır bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum