Şair Asım Gönen’e vefa zamanı

Şair Asım Gönen’e vefa zamanı

ŞİİR DOLU BİR GECE

 

Sanata, sanatçıya, kente emek verene yaşarken vefa göstermeyi ilke haline getiren Vefa İstasyonu ekibinin bu ayki durağında ‘Ekmeğin ve Gülün Şairi’ Asım Gönen var.  Her ay bir kişiyi hayatıyla, yaptıklarıyla, eserleriyle dostlarının eşliğinde anan ve yaşarken unutulmadığını, değer verildiğini gösteren Vefa İstasyonu ekibi 5 yıldır aksatmadan bu etkinliği sürdürüyor.

ŞİİR DOLU BİR GECE

‘Düşleri gül kokan şair’ olarak da tanımlanan, 45. sanat yılını kutlayan Asım Gönen’i düzenlenen bu etkinlikte dostları da yalnız bırakmayacak. 22 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek etkinliğin sunumunu her zaman olduğu gibi gönül adamı, yazar Yunus Bekir Yurdakul üstleniyor. ‘Yazın Yaşamında Asım Gönen’ söyleşisinin konuşmacıları ise Bilsen Başaran, Lütfi Demirkapı, M. Yaşar Bilen, Tacim Çiçek. Asım Gönen’in şiiri üzerine ise bir başka şair Fergun Özelli konuşacak. Şair Gönen’in hayatını anlatan kısa filmi Ferhat İşlek, müziklerini ise İrfan Ünal hazırladı.

Saat 18.00’de başlayacak olan şiir, söyleşi ve dostluk dolu bu geceye tüm İzmirliler davetli.

Asım Gönen Kimdir?

Asım Gönen 1945 yılında Artvin'in Ardanuç kazasının Aydın (Danzot) köyünde doğdu. O üç yaşındayken ailece Kırşehir'e göç edip küçük bir çiftlik köyüne yerleştiler. İkisi kız, yedi kardeşten en büyüğü olan Gönen ilk, orta ve öğretmen okulunu Kırşehir'de okudu. Öğretmenlik yaşamını yine aynı şehrin köylerinde ve merkez ilçede geçti. Şiirleri pek çok dergide yayımlanan şairin Sen Ayrılığa Değerli Şairsin, Acının Volkanı, Yaramdan Hasretin Aktı ve Gül Kokan Düşler isimli kitapları bulunuyor. Pek çok ödülün de sahibi olan Gönen, emekli olduktan sonra İzmir'e yerleşti. Şiir çalışmalarına devam eden Asım Gönen evli ve üç çocuk babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.