Şaka Gibi! Süt Dişlerini Atmayın Hayat Kurtarıyor!

Şaka Gibi! Süt Dişlerini Atmayın Hayat Kurtarıyor!

Süt dişlerinin ölümcül hastalık ve sakatlıklara karşı bir tedbir olabileceğini biliyor muydunuz?

Ebeveynler çocuklarının çıkardıkları dişleri büyük bir özenle saklama ihtiyacı duyarlar. Yetişkinler bu geleneğin nasıl başladığını bilmese de genellikle hatıra olarak düşünürler. Ancak durum sadece bununla sınırlı değil.

Uzmanların açıkladığı bir haberle bunu yapan ebeveynlerin çok haklı oldukları ortaya çıktı.  Aileler bunu hatıra olarak düşünse de sakladıkları diş ilerde çocuğun hayatını kurtarabiliyor.

Yapılan son araştırmalara göre, ilk dişte yer alan kök hücreler sayesinde, tedavisi zor ve sadece kök hücreyle mümkün olan hastalıklara çare bulunuyor.

İlk kez 2003 yılında yapılan bu araştırma, geçtiğimiz günlerde Maryland Sağlık Bakanlığı’nca deneye tabi tutuldu.   Yapılan bu deneyde, ilk diş sayesinde vücutta yeni ilik ve sinir hücreleri üretilebiliyor.

Ancak dişi saklamak için cam kavanozun içerisinde değil tıp merkezlerinde taze şekilde saklanması gerekiyor. Aksi takdirde dişteki kök hücreler çürüyüp işlevini yitirebiliyor. 

Böylelikle çocuğunuzun ilk dişindeki kök hücreler sayesinde ilerde meydana gelebilecek tedavisi zor olan hastalıklarda çocuğunuzun hayatını kurtarmanız mümkün olabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.