'Sakata Geldik' Gülmekten Kırıp Geçirdi

'Sakata Geldik' Gülmekten Kırıp Geçirdi

Ücretsiz sahnelenen tiyatro oyunlarıyla İzmirlileri sanatla buluşturmaya devam eden Konak Belediyesi, son olarak bedensel engelli tiyatro sanatçısı Erman Eranıl’ın ‘Sakata Geldik’ isimli tek kişilik oyununa ev sahipliği yaptı.

Geçirdiği bir kaza sonucu omurilik felçli olan Eranıl, sahneye koyduğu stand-up gösterisiyle izleyenleri gülmekten kırıp geçirdi. Tekerlekli sandalye kullanan Erman Eranıl'ın, hayatımızdaki engelleri mizah yoluyla anlattığı 'Sakata Geldik' oyunu izleyenlerden tam not aldı. İki yıldır sahnelediği oyunda sergilediği başarılı performansla dikkat çeken Eranıl, izleyenlere bol bol kahkaha attırdı. 


STAND-UP DEĞİL SİT DOWN
Çıktığı turnelerle Türkiye'nin birçok kentine gittiğini ve buralarda yaşadığı komik olayları derleyerek 'Sakata Geldik' oyununu hazırladığını dile getiren Erman Eranıl, “Bu gösteriye stand-up deniyor ama benim yaptığım sit down oldu. Ben oturarak yapıyorum bu işi” diyerek bedensel engelli olmanın sahneye çıkmasına bir engel olmadığını dile getirdi. Engelli olmanın hayattan kopacak kadar kötü bir durum olmadığını mizahın gücüyle farkındalık yaratarak anlatan Eranıl, yaşadığı komik olaylarla ilgili anlatımlarıyla salondakileri bol bol güldürdü.   


KAPANIŞ İZMİR MARŞIYLA OLDU
Aynı zamanda interaktif olan gösteride zaman zaman konuklarla Eranıl’ın diyaloğu da oyuna renk kattı. Salonda bulunan Devlet Demiryolları Tiyatrosu'nun kurucusu ve gösterinin de yönetmeni Yusuf Aksongür ile başlarından geçen komik anları da paylaşan Eranıl, gösterisini İzmir Marşı ile sonlandırdı. Marşa tüm salon hep bir ağızdan eşlik etti. Gösteri sonunda Erman Eranıl izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.