Salihli'de Onbinler Fener Alayında Yürüdü

Salihli'de Onbinler Fener Alayında Yürüdü

Salihli Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 93. yıldönümü kutlamaları kapsamında “ Sonsuza Kadar Cumhuriyet, Sonuna Kadar Demokrasi ” fener alayı düzenlendi.

Binlerce Salihlilinin ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik ettiği fener alayı yürüyüşüne, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya, Yalım Şenkaya, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, Belediye Meclis Üyeleri ve Daire Müdürleri, siyasi parti başkanları ve yöneticileri, Esnaf ve Oda Başkanları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, Salihli motosiklet grupları ile vatandaşlar katıldı. 

Atatürk Anıtından Kent Meydanına kadar ellerindeki Türk bayrakları, fener ve meşalelerle marşlar söyleyerek Şüheda ve Kurudere Caddesi üzerinden yürüyen kalabalığa, evlerinin balkon ve pencerelerinden vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Kent Meydanında fener alayı yürüyüşünü tamamlayan binlerce Salihlili, saygı duruşunda bulunarak hep birlikte İstiklal Marşı okudu.  

Kent Meydanında toplanan Salihlililere seslenen Belediye Başkanı Zeki Kayda, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün benim en büyük emanetimdir, en büyük eserimdir dediği Türkiye Cumhuriyetine sahip çıktığınız için tüm Salihlililere teşekkür ediyorum. Aziz Atam Salihli emanetine her zaman sahip çıkmıştır. Aziz Atam, Türk insanı emanetine sahip çıkmıştır. Siz, orada rahat uyuyun. Değerli Salihlililer, bundan tam 93 yıl önce büyük önder Atatürk’ümüz, kurucu iradeyi ortaya koyarak birçok şehit vererek Kurtuluş Savaşından sonra bu ülkeye Cumhuriyeti kurmuştur. Cumhuriyet, bağımsızlık demektir. Cumhuriyet, özgürlük demektir. Cumhuriyet, bu bayrak altında, bu meydanlarda toplanmak demektir. Onun için biz Salihlililer olarak Türkiye Cumhuriyetine tam bağlıyız. Burada başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Daha bugün Hakkari Çukurca’da 3 tane vatan evladımız bu ülke için, bu bayrak için, bu bağımsızlık için şehit olmuştur. Onların da huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Bu ülke kolay elde edilmedi. Onun için böyle günler, bizler için anlamlı ve önemlidir. Söz konusu vatan olduğunda, diğerleri teferruattır diyoruz. Onun için farklılıklarımızı bir kenara bırakarak işte bugün kü gibi bu meydanda hangi siyasi partiden hangi ırktan olursa olsun hepimiz buradayız. Ne mutlu Türküm diyene. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun ” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, Başkan Kayda ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Salihli Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı yürüyüşü, Kent Meydanında gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.