ŞAMPİYON MARCHENKO

ŞAMPİYON MARCHENKO

Bu sene 10’uncusu düzenlenen TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında zafere uzanan isim Ukraynalı tenisçi Illya Marchenko oldu.

Kültürpark Tenis Kulübü kortlarında gerçekleştirilen TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında 10. yıl heyecanı sona erdi. Finalde Fransız rakibi Stephane Robert’i 7-6, 6-0’la geçen Ukraynalı Illya Marchenko, 2012’de ikincilik ödülüne uzandığı organizasyonda beş yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşadı.
 
Açılış turunda milli tenisçi Marsel İlhan’ı saf dışı bırakan dünya eski 49 numarası Marchenko, büyük çekişmeye sahne olan ilk seti 7/2’lik tie-break neticesinde hanesine yazdırdı. İkinci sette kortun tek hakimi olan Marchenko, 37 yaşındaki rakibi Robert’e oyun vermedi ve 73 dakika sonunda mutlu sona ulaştı.
 
Kariyerinin altıncı ATP Challenger zaferini kutlayan Marchenko ile haftayı ikincilikle tamamlayan Robert’e ödüllerini İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Necimoğlu, Turhan Topbaş, Ayhan Akgün ve Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.