SAMSON İLE DALILA İZDOB SAHNESİNDE

SAMSON İLE DALILA İZDOB SAHNESİNDE

Camille SAINT-SAENS in ölümsüz eserlerinden Samson İle Dalıla İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesinde 3 perde olarak 19,21 ve 24 Ekim tarihlerinde yeniden sanatseverlerin karşısında olacak.

Aşk ve inanç temelli tutkunun insan ve toplum yaşamını biçimlendirmedeki etkilerinin işlendiği Samson ile Dalila operası; kutsal kitaplardan alınan öyküsü ile 12. yüzyıl Filistin’ini anlatmakta. Öyküde Gazze’yi ele geçiren işgalci güçlere karşı verilen mücadele, bu mücadelede Tanrı’ya olan inanç ve güvenin hangi koşulda olursa olsun yitirilmemesi ve toplumu temelden sarsan işgal sırasında filizlenen aşkın bedeli vurgulanmaktadır. 

Librettosu Ferdinand Lemaire tarafından yazılan Camille Saint Saens’ın üç perdelik Samson ile Dalila operası İzmir’de şef Tulio Gagliardo yönetiminde ve Evin Atik rejisi ile sahneleniyor. Dekorları Çağda Çitkaya, kostümleri Gülay Korkut tarafından hazırlandı. Koro şefliğini Constantino Petridis’in üstlendiği eserin koreografisini Şebnem Şenel, ışık tasarımlarını Müfit Özbek, görüntü tasarımını ise Ahmet Şeren yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.