Samsung, Rusya’ya akıllı telefon sevkiyatını durdurdu

Samsung, Rusya’ya akıllı telefon sevkiyatını durdurdu

Samsung, Ukrayna'yı işgal eden Rusya hakkında kararını verdi.

Rus ordusunun başlangıçta Ukrayna’nın Donbass bölgesiyle sınırlı olan, ancak başkent Kiev ve diğer şehirlere sıçramasıyla işgale dönüşen askeri operasyonuna karşı ABD ve Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesi tepki gösteriyor. Ekonomik yaptırımlar bir yana, Rusya’ya teknoloji dünyasından da art arda darbe geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Apple, Rusya’ya tüm ürünlerinin sevkiyatını durdurmuştu. Xbox, Office, Windows dahil hemen herkesin kullandığı ürün ve hizmetleri geliştiren Microsoft da benzer bir karar alırken; otomobil üreticilerinin de Rusya’ya ambargo uyguladıklarına şahit olduk. Bu şirketler arasına Samsung da katıldı.

Samsung, Rusya’ya akıllı telefon sevkiyatını durdurdu

Reuters’in aktardığı bilgilere göre Samsung, Rusya’ya akıllı telefon ve çip dahil olmak üzere tüm ürünlerinin sevkiyatını durdurdu. Tabii Samsung mikrodalga fırından akıllı saate, tablete varana kadar oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğundan, söz konusu karar sadece telefon satışlarını etkilemeyecek.

samsung-uygulamalari-yavaslatiyor-iddiasi-ortaligi-karistirdi-1.webp

Sevkiyatın durdurulması, Samsung’un cihazları Rusya’da tükendikten sonra (sevkiyat yeniden başlamadığı müddetçe) artık stokların yenilenmeyeceği ve doğal olarak Rus müşterilerin satın alamayacağı anlamına geliyor.

Şirket konuyla alakalı açıklamasında şunları söyledi:

Mevcut jeopolitik gelişmeler nedeniyle Rusya’ya yapılan sevkiyatlar askıya alınmıştır. Tüm kalbimiz durumdan etkilenenlerle ve önceliğimiz tüm çalışanlarımızın ve ailelerinin güvenliğini sağlamak. Bölgedeki yardım faaliyetlerini aktif olarak desteklemeyi planlıyoruz. Bu amaçla 1 milyon doları tüketici elektroniği ürünleri olmak üzere 6 milyon dolar bağışta bulunacağız. Ayrıca çalışanlarımızdan gelen gönüllü bağışlar da var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.