Satranç Turnuvasının Galibi: Çocuklarımızın Geleceği

Satranç Turnuvasının Galibi: Çocuklarımızın Geleceği

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonuna bağlı Konak Rotary Kulübü bu yıl 4. kez uluslararası satranç turnuvası yapılıyor.

Türkiye Satranç Federasyonu’nun onayı Konak Rotary Kulübü‘ nün organizasyonuyla 3-4 Mart 2018 tarihlerinde Konak Hasan Sağlam Öğretmen evinde yapılacak olan geleneksel uluslararası satranç turnuvasında, başta İzmir olmak üzere ülkemizin seçkin satranç sporcuları ile yabancı sporcular bir araya gelecek. Ulusal ve uluslararası reytinglerine göre dört farklı kategoride yapılacak olan ve her kategoride ilk beş dereceyi paylaşan sporcuların ödüllendirileceği turnuvada toplam 300 sporcunun yarışması bekleniyor.

Konak Rotary Kulübünün düzenlenecek olan geleneksel uluslararası satranç turnuvası serisi ile İzmir ve ülkemiz satrancının gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediğini belirten Konak Rotary Kulübü Başkanı Levent Bilgili, “Her yıl turnuvada bir satranç oyuncusu anılmakta ve toplanan katkı payları, sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirilmektedir. Bu yıl turnuvamızı geçtiğimiz yaz kaybettiğimiz değerli kulüp üyemiz Erdoğan Tözge ve yine Türkiye Liglerinde oyuncu ve kaptanlık yapmış 2017 yılında kanser hastalığından kaybettiğimiz vermiş genç sporcumuz Cengiz Şengül anısına gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Turnuvanın bu yıl farklı bir sosyal sorumluluk projesi için gerçekleştirildiğini kaydeden Konak Rotary Kulübü Proje Sorumlusu Ahmet Özçiçek “Önceki yıllarda geliri Konak Rotary Derneği Sürekli Eğitim Merkezine bağışlanan ve Görme engellilere özel satranç sınıfı yaptırmıştık bu sene ise elde edilen gelir uyuşturucu ile mücadeleye bağışlanacak. Geleceğimiz olan çocuklarımızı böylesi sportif bir faaliyetle örnek olarak geleceğimizi kurtarmayı hedefledik” şeklinde konuştu.

 

Ahmet Özçiçek “Bu turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyor, projenin gerçekleşmesine sağlayan ana sponsorumuz Always İnşaat, destek veren Timpaş İnşaat, Gat Yapı ve Kastaş Kağıt’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.