Seferihisar Belediyesi, esnafı isyan ettirdi!

Seferihisar Belediyesi, esnafı isyan ettirdi!

Seferihisar'da Belediye Atürk Caddesinin bir bölümüne duba döşeyince ortalık karıştı

Seferihisar'da Belediye Atatürk Caddesi'nin bir bölümüne duba döşeyince ortalık karıştı. Edinilen bilgiye göre esnaf, Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşmek için belediyeye gitti. "Bayramdan sonra" yanıtını alan esnaf şaşkın...

19424029_10155428281944483_1066778278881965248_n.jpg

 Seferihisar'da Atatürk Caddesinin 67 metrelik toplamda 123 metrelik  bölümü demir duba ile çift yönlü olarak kapatıldı. Tek yön sadece bir araçlık yer bırakıldı. Caddede bulunan esnaf olaya karşı çıktı. "Geçen haziranda yolu tamamen  kapattılar, bu haziranda demir duba kondu, biz bütün sene yazı bekledik, yine iş yapamaacağız" diyen esnaf artık iş yerlerine mal da indiremiyor. 

4-146.jpg

Cadde de bulunan Kasap "Ben dükkanıma et getiriyorum. Duba döşeyen görevliler sırtında taşı dediler. Sıcak et ne kadar ağır ben metrelerce öteden yüzlerce kiloyu nasıl taşıyayım, belediye başkanından randevu talep ettik, cevap bekliyoruz" dedi. 

Caddedeki lokantalarda dubaların kaldırılmasını istedi. "Kaldırımları genişletme gibi bir çalışma olursa daha iyi olur diye düşünüyoruz, ama bu demir dubalar bizi çok mağdur etti. En azında bize bir sorulsaydı. Böyle aniden döşediler. İtirazlarımız kabul edilmedi, üç gündür büyük sıkıntı çekiyoruz" dediler.

2-222.jpg

Yine cadde de bulunan Japon pazarı mağaza "Bugün 4 toptancım gelecek. Dükkanın önü demir duba. Araç durması yasak. Mal alamıyorum. Park yasağı getirilmesine karşı değiliz ama demir duba olmadı." dedi.

Aynı cadde daha önce belediye tarafından sol tarafı paralı otopark olarak düzenlenmişti. Cadde geçtiğimiz yıl tamamiyle trafiğe kapanınca esnaf binlerce imza toplayarak tepki göstermiş belediye caddeyi açmak zorunda kalmıştı. 

Her Haziran ayında Seferihisar Atatürk Caddesi ile oynanmasından rahatsız olan 67m lik mesafedeki  esnaf Ramazan bayramında mağdur olduğunu dile getiriyor ve dubaların bir an evvel kaldırılmasını istiyor. 

3-186.jpg

NOT: 

Esnaflar: Çoban Et (Duygu Çoban)

Spor salonu ( Mehmet Elmastaş)

Köfteci (Necla Yurtoğlu)

Ertaş Lokantası (Raziye Bugöl)

Japon Pazarı (Ayşe Erman)

Sigortacı (Özkan Özdemir)

İnşaatçı (Uğur Kılıç)

İşadamı (Türker Çınar)

Çay Ocağı (Adem Baykut)

Ayrıca üst katlardaki esnaflar belirtilmedi. 

20 kişilik bir grup imza verdi. Ayrıca yine 20 kişilik grup başkan ile görüşmek üzere belediyeye gitti. Fakat red cevabı aldı. Bayramdan sonra gelin denildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.