Seferihisar Cumhuriyet Başsavcısından takdir toplayan hareket

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcısından takdir toplayan hareket

Seferihisar İlçesi Adalet Bakanlığı Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Ormanını kazandıran 2600 fidanın dikimi Başsavcı Taner Gül koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Başsavcısı Gül, vatandaşlardan takdir topladı.

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Adalet Bakanlığı Türkiye genelinde Adalet Ormanı çalışmaları ile yüzbinlerce fidanı toprağa kavuşturarak büyük bir farkındalık oluşturdu.

Bu farkındalık kapsamında Seferihisar İlçesi Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir Gaziemir Orman İl Müdürlüğü ve Seferihisar Orman İşletme şefliği ile yapılan çalışma sonucu Adalet Ormanını hazır hale getirerek açılışını yapıldı ve fidanlar toprakla buluştu.

2022-01-20-18-33-42.jpg

Adalet Ormanı fidan dikimine Seferihisar Adliyesi hakim ve savcıları, kurum amirleri, İlçe Jandarma komutanlığı, Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği, Seferihisar Adliyesi personelleri ve kurum personellerinin katılımıyla toplamda 25 dönüm arazi üzerinde yer alan Adalet Ormanına ilk etapta 2600 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcısı Taner Gül; "İlerleyen vakitlerde sayısını da artıracaklarını, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakmak adına da “Adalet Ormanı” projesinin önemli olduğu, onun için ne kadar çok ağaç dikersek geleceğe o kadar büyük miras bırakacağız. Ecdadımızında dediği gibi “Ağaç dalıyla gürler.” Biz de burada hep birlikte ortaya koyacağımız eserle ve elbette diktiğimiz fidanlarla oluşturacağımız ormanla gürlemeyi sürdüreceğiz." dedi.

2022-01-20-18-33-43.jpg

Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gelen dosyalarda tarafların edimli ifa olarak anlaşmaları halinde de bu edimin fidan dikimi olması halinde bunun da Adalet Ormanına dikiminin yapılarak kazandırılacağını belirten Başsavcı Taner Gül, Orman yangınlarının, Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin yaşandığı bir dönemde, havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerin korunması adına yapılan Adalet Ormanı çalışması ile Rabbimin bize emaneti olan tabiatı sadece korumakla kalmayıp geliştirerek, güzelleştirerek bizden sonraki nesillere bırakmanın çabası içinde olduklarını belirtti.

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcısı Taner Gül; "Bu gün burada dikilen her bir fidan için katılım sağlayan değerli misafirlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek İlçemiz için faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

2022-01-20-18-33-44.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.