ŞEHİR ÖDÜLLERİ TÜRKİYE 2018’DE GÜNEŞİN BAŞKENTİ VAN, TARİHİ KANDİLİ İLE TEMSİL EDİLECEK

ŞEHİR ÖDÜLLERİ TÜRKİYE 2018’DE GÜNEŞİN BAŞKENTİ VAN, TARİHİ KANDİLİ İLE TEMSİL EDİLECEK

İzmir ve Van, Şehir Ödülleri Türkiye 2018’de işbirliğine gidiyor. 2018 yılında tüm Türkiye’den ödül hak edenlere ve seçkin jüri üyelerine takdim edilecek kandil, Van Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıyla “Van” ilinden seçildi.

Her yıl, şehir paydaşlarının hayata geçirdiği, kentin geleceğini şekillendirecek doğru proje ve uygulamaların desteklenmesi, iyi uygulamaların örnek gösterilmesi ve yeni proje ve uygulamalar için ortak zemin oluşturması amacıyla düzenlenen Şehir Ödülleri Türkiye’yi bu yıl Van’ın tarihi kandili aydınlatacak. 2017 yılında Efes Müzesine ait bir Helenistik dönem kandilinin ödül olarak takdim edildiği etkinlik için, birçok şehir içinden güneşin ülkemize doğduğu Van Şehri’ne ait bir kandil, Van Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Şehir Ödülleri Türkiye 2018 Kandil Seçim toplantısında seçildi.


Toplantıda, 19 Temmuz 2018 tarihinde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu akademik işbirliği ile İzmir Sabancı Kültür Merkezi’nde hayata geçirilecek “Şehir Ödülleri Türkiye 2018” etkinliğinde Van şehrinin tarihi değerlerine, coğrafyasında geçmişte yaşamış medeniyetler ve kültürlerine dikkat çekmek, amacıyla Van’ı ve tarihi değerlerini temsil edecek bir yağ kandilinin ödül olarak verilmesi kararlaştırıldı. Seçilen tarihi kandil, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Ödül Sponsorluğunda, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanacak.
 

VAN’I TANITAN SERGİ AÇILACAK
 

Etkinlikte ayrıca Türkiye’nin bir çok köşesinden Valilerin, Belediye Başkanlarının, ünlü sanatçıların, iş adamlarının, şehir ve sivil toplum liderlerinin, akademisyenlerin katılımcı olduğu etkinlik fuaye alanında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Van Fotoğrafçılar Derneği işbirliğiyle 50 fotoğraflık Güneşin Başkenti “VAN” temalı Van’ın tarihi, kültürel ve doğal değerlerini aktaracak fotoğraf sergisi açılacak.
 

KİMLER KATILDI
 

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Aslanertik ile Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı H. Alper Akın’ın ziyaretleri ile başlayan toplantıya, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Urartu Müze Müdürü Erol Uslu ve DAKA Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi Birim Başkanı Harun Örnek katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.