SEKTÖR İKÇÜ ÖĞRENCİLERİNİN AYAĞINA GELDİ

SEKTÖR İKÇÜ ÖĞRENCİLERİNİN AYAĞINA GELDİ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bu yıl ikincisini düzenlendiği ‘Geleneksel Kariyer Haftası’ etkinlikleri sektör ve öğrencileri istihdam ekseninde buluşturdu.

1000’e yakın ziyaretçinin İKÇÜ’de ağırlandığı etkinliklere 50’ye yakın turizm işletmesi katıldı. Sektör temsilcileriyle birebir görüşen öğrenciler, iş başvurusu yapma şansına da sahip oldu. Panelin ardından geleceğin başarılı şefleri arasında yer almaya aday İKÇÜ’lü  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Şef Ceketlerini giyerek sektöre ilk adımı attı.


Etkinliklerin açılışında gerçekleştirilen  “Üniversite Sektör iş birliği ve Kariyer Basamakları” konulu panel ise Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Paneli, Rektör Prof. Dr. Mehmet Tokaç, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Rektör Yardımcısı ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kaan Erge, İŞKUR İl Müdürlüğü Çiğli Hizmet Merkezi Müdürü Funda Özsan, İŞKUR İl Müdürlüğü Temsilcileri, akademisyenler, turizm fakültesi öğrencileri, Alsancak Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Beştepe Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda sektör temsilcisi izledi.


Turizm sektöründeki son gelişmelerin ele alındığı panelde konuşan  İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, öğrencilerinin mezun olduktan sonraki kariyer planlaması adına sektörle yakın ilişkiler kurduklarını belirtti. 
 

“Sektörde kalifiye eleman işsiz kalmaz”
 

Prof. Dr. Akbaba, ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme Sınavları sonuçlarına göre Turizm Fakültesinin tüm bölümlerinin büyük ilgi gördüğünü, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında her sene ilk 5’te yer aldığını kaydetti. İKÇÜ Turizm kontenjanlarının yoğun tercih aldığını, ve kayıt doluluk oranının %100 olarak gerçekleştiğini ifade eden Prof.Dr.Akbaba, ülke turizmine yönelik de açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Akbaba, “Turizm sektörü, her sene yüzde 4 – 4,5 büyüme gösteren dünyadaki en büyük endüstridir. Bu anlamda sektörde kalifiye, işi bilen kişilerin iş bulma sıkıntısı çekmeyeceğini düşünüyoruz. Öğrencilerinin mezuniyet sonrasını düşünen bir fakülte olarak bu sene İŞKUR iş birliğinde gerçekleştirilen Kariyer Haftası etkinliğini, önümüzdeki senelerde daha zengin içerik ve katılımla büyütmeye devam edeceğiz.” dedi.


“Teorik bilginin gerçek hayat ile özümsenmesi çok önemli”


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe ise teorik bilginin gerçek hayat ile ilişkilendirilerek özümsenmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Gökçe, “İKÇÜ’lü gençlerin, staj uygulamaları başta olmak üzere her branşta uygulamanın içinde yer alarak pratik kazanmaları için çalışıyoruz. Bu etkinlikleri yürütürken de Üniversitemiz Kariyer Merkezi ve Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü Çiğli Hizmet Merkezi (İŞKUR) gibi kurum ve kuruluşlarımızın yardımlarıyla öğrencilerimizi sektördeki firmalarla buluşturuyoruz.  Turizm sektöründeki gelişmelerin de değerlendirildiği turizm ve kariyer haftası etkinliklerinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.


Törenin ardından panele katılan protokol, fuaye alanındaki stantları gezerek sektör temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu. Hafta boyunca İKÇÜ’de tanıtım masaları oluşturan, Türkiye’nin her yerinden gelen konaklama işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, seyahat acentaları, eğitim, kariyer ve staj danışmanlık firmaları, İKÇÜ’lü turizm öğrencilerine staj, çalışma imkânları gibi konularda yönlendirmelerde bulundu. İş görüşmelerinin de gerçekleştirildiği etkinlik, hem katılımcılar hem de öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.


İzmir Çalışma ve İş Kurumu’ndan İş ve Meslek Danışmanı Cemile Bingöl ile Anıl Uslu tarafından “İş başı Eğitim Programı”, “İş Arama Becerileri” konulu sunumların da gerçekleştirildiği etkinliklerde, Çanakkale Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle birlikte sektöre yönelik bir söyleşi de düzenlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.