Selçuk'ta çiftçiler çaresiz kaldı! Küçük Menderes kan ağlıyor!

Selçuk'ta çiftçiler çaresiz kaldı! Küçük Menderes kan ağlıyor!

Selçuk'ta yer alan Küçük Menderes'in fabrika atıklarıyla kirletilmesi, bölgedeki çiftçileri mağdur ediyor.

MEDYA EGE - Ödemiş, Torbalı ve daha bir çok ilçenin fabrika atıklarını boşaltması sonucu kirletilen Küçük Menderes, üreticiyi isyan ettiriyor.

Selçuk ilçesi Pamucak sahilinden denize doğru akan suya, fabrika atıklarının karışmasından dolayı kötü koku yayıldığını ve bundan rahatsızlık duyduklarını aktaran çiftçiler, önceden suda balık tuttuklarını ve tarlalarını suladıklarını ancak şu an atıklar nedeniyle suyun etrafında bile dolaşamadıklarını ifade etti.

Öte yandan üreticiler, yetkililere defalarca şikayette bulunulmasına ve dilekçe verilmesine rağmen herhangi bir çözüm üretilmediğini söyleyerek duruma şu sözlerle isyan etti:

"Eskiden biz burada bahçelerimizi, pamuk tarlalarımızı kolaylıkla sularken şu anda bu suyu kullanamaz hale geldik. Torbalı veya daha üst taraflardan gelen fabrikaların atıklarıyla kullanılamaz hale geldi. Hiçbir şekilde kullanamıyoruz ve dayanılmaz bir koku var. Biz bu konuda daha önce çeşitli merciilere şikayette bulunsak da dilekçe versek de bir türlü çözüme ulaştıramadık. Bir türlü çare bulamıyoruz. Bu su Pamucak sahilinden denize doğru olduğu gibi akıyor. "

whatsapp-image-2023-06-29-at-08-31-01.jpeg

whatsapp-image-2023-06-29-at-08-31-01-1.jpeg

whatsapp-image-2023-06-29-at-08-31-06.jpeg

whatsapp-image-2023-06-29-at-08-31-01-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.