Selman Günaydın: Torbalı sahipsiz değil

Selman Günaydın: Torbalı sahipsiz değil

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulara itiraz etmesine sert tepki gösteren AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, “Biz Torbalı’da bir şeyler yapmaya gayet gösterirken, CHP’li Büyükşehir Belediyesi bozmaya çalışıyor." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın girişimleri ile dönemin Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez döneminde başlayan çalışmalar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ekipler gelip mahallede incelemelerde bulunmuşlardı. Mahallede tapular ve hak sahipleri tespit edilmiş, tapusunu almak isteyen vatandaşlar da başvuruda bulunmuşlardı. Yaklaşık 400 Özbey’linin tapusunu almak için müracaat ettiği tapular, hak sahiplerine verilecekken İzmir Büyükşehir Belediyesi itiraz etti. Konuyu mahkemeye taşıyan CHP’li Büyükşehir Belediyesi, tapuların hak sahiplerine verilmesine engel oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulara itiraz etmesine sert tepki gösteren AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, “Biz Torbalı’da bir şeyler yapmaya gayet gösterirken, CHP’li Büyükşehir Belediyesi bozmaya çalışıyor. Özbey’de vatandaşlarımız yıllardır bir tapu sorunu yaşıyorlar. Özbey’de vatandaşın içinde oturduğu evleri gidip tek tek mühürlediler. O günleri ne bizler unuttuk, ne de Özbeyli vatandaşlarımız unuttu. 2014’te Torbalı’da AK Parti Belediyesi göreve gelince Bölge Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’nın girişimleri ve Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez’in de destekleri ile bir süreç başlatıldı. Ahmetli’de olduğu gibi Özbey’de de hak sahiplerine, babalarından dedelerinden kalan evlerinin tapularını vermek için çalışma başlattık. O dönem yapılan incelemeler sonucu 400 civarı hak sahibi vatandaşımız tapusunu almak için müracaat etti. Bu müracaatlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi. Tam tapuların dağıtılacağı sırada İzmir Büyükşehir Belediyesi itiraz ederek konuyu mahkemeye taşıdı” dedi.

image0.jpeg

“TORBALI SAHİPSİZ DEĞİL, ENGEL OLAMAYACAKLAR”

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engel olamayacağını belirten Günaydın, “CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin Torbalı’ya ve Torbalı halkına bakışı, verdiği değer zaten ilçenin yollarından belli. Torbalı Belediyesi de ilçeyi ne kadar sahipsiz bıraktığını 3 yıldır bir tek hizmet yapmayarak ortaya koydu. Ama hemşehrilerimiz merak etmesin. Torbalı’nın her sorununda olduğu gibi bizler AK Parti olarak buradayız. Bölge milletvekilimiz, Torbalı’nın evladı Mahmut Atilla Kaya’nın da destekleri ile her sorunumuzu çözeriz. Özbey’deki tapu sorununu da CHP’ye rağmen biz çözeceğiz. Onlar istedikleri kadar engel olmaya çalışsınlar, Torbalı’yı onların insafına bırakmayacağız. Hiç kimse bu ilçeyi sahipsiz sanmasın” dedi.

image1.jpeg

“DİĞER İLÇELERE İTİRAZ ETMEDİLER”

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, “Benzer durum başka ilçelerde de yaşanıyor. Tapu sorunu Özbey’e özgü bir durum değil. Ancak CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece Özbey için itirazda bulundu. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. İstedikleri mahkemeye istedikleri itirazı yapsınlar, vatandaşın hakkını gasp edemeyecekler” dedi.

“İLÇE BELEDİYESİ’NİN VARLIĞI-YOKLUĞU BELLİ DEĞİL”

Torbalı Belediyesi’ni de sert sözlerle eleştiren Günaydın, “Torbalı Belediyesi böyle bir durumda bile Büyükşehir Belediyesi’ne gidip siz ne yapıyorsunuz diyemiyor. Onlar da kendi iç çekişmelerine Torbalı’yı kurban ediyorlar. Torbalı’da yerel belediyenin varlığı-yokluğu belli değil. İmar Komisyonlarında hangi kararlara imza atılmış, hangi müteahhidin arsasına kaç kat verilmiş, tek dertleri bunlar. Ne Özbey umurlarında, ne de diğer mahalleler. Herkes kendi derdine düşmüş. Torbalı’da maalesef vatandaşı düşünen, Torbalı’yı düşünen belediyecilik anlayışı 2019’da sona erdi. Ama bizler AK Parti ailesi olarak Torbalı’nın her sorununa çözüm üretmeye devam edeceğiz, 2024 seçimlerinde de Torbalı’yı bu basiretsiz, beceriksiz belediye yönetiminden kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

image2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.