Selvi Kılıçdaroğlu'ndan Dikili çıkarması

Selvi Kılıçdaroğlu'ndan Dikili çıkarması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Dikili'ye adeta çıkarma yaptı. Dikili Belediyesi'nin onur konuğu olarak kente gelen Kılıçdaroğlu, Dikilili kadınlardan yoğun ilgi gördü.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlkleri'ne katılmak için kente gelen Selvi Kılıçdaroğlu, Ebe Perihan Elibol Merkezi'nde katıldığı sergi açılışında İzmir Marşı'nı söyleyerek başladığı konuşmasında "Kadınların öncülüğünde 16 Nisan'da hayırlı bir iş yapılacağı" mesajını verdi. Ardından Dikili Demokrasi Evi’nde Anadolu'nun tüm kadınlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "İzmir'in dağları nasıl çiçek açıyorsa, Türkiye'nin tüm dağlarında da çiçekler açması için daha güçlü, daha hayırlı bir kenetlenme oluşturalım" çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan kortejin sağanak nedeniyle iptal edilmesinin ardından, Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde kadınlarla 'Hayırlı Bir Buluşma" gerçekleştirdi. Buluşma sonunda Selvi Kılıçdaroğlu'na Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından dünyaca ünlü, yöreye özgü kökboyasından özel yapılan el dokuma Yağcıbedir Halısı hediye edildi. 
 
“Umutsuz Değiliz”
 
Program kapsamında ziyaret ettiği Demokrasi Evi'nde konuşan Selvi Kılıçdaroğlu, geçmişte bedel ödeyen kadınları saygıyla andığını ifade etti. Dünyada yaşanan savaş ve göçlerle hala büyük acılar yaşandığına işaret eden Selvi Kılıçdaroğlu, "Ne zaman biter onu da bilemiyoruz, seyrediyoruz. Tabii ki umutsuz değiliz, özellikle kendi ülkemiz için. Umut olduğu sürece çevreye de yayılacağına inanıyorum. 16 Nisan bağlamında konuşursak hiç umutsuz değilim. Bu yeni getirilen pakete 'hayır' diyoruz. Özellikle kadınlar olarak daha güçlü olarak 'hayır' diyoruz. Daha güzel günlerde, demokratik bir ülkede, huzur içinde, kutuplaşma olmadan yaşamak istiyoruz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, trafik kazasında hayatını kaybeden Türk Metal Sendikası üyesi 7 kadına rahmet, yaralılara şifa diledi.
 
“Sandığa 4 Yaşındaki Bahar'ın annesi Olarak Gideceğim”
 
Programa katılan CHP PM Üyesi Gamze Taşcıer de, 8 Martların bir mücadele günü olduğunu ve kadınların bu mücadeleyi haklarını sonuna kadar elde ettikleri zaman kazanacaklarını belirtti. Konuşmasında 16 Nisan'ın bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Taşcıer, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Parti Meclis Üyesi'yim. Ama ben, 16 Nisan'da sandığa giderken, 4 yaşındaki Bahar'ın annesi olarak gideceğim. Çünkü istiyorum ki, çocuğum bu ülkenin sokaklarında özgürce dolaşabilsin. Çünkü istiyorum ki, bir kız çocuğu olarak sokaklarda şiddete maruz kalmasın, tacize uğramasın. Bir kadın olarak özgürce, bir birey olarak, eşit bir yurttaş olarak bu ülkenin topraklarında huzur içinde yaşayabilsin. İşte onun için 16 Nisan aslında hem benim geleceğim,  hem çocuğumun geleceği hem de sizler için, sizlerin çocukları tüm çocuklarımızın geleceği için önemli. 16 Nisan'da sandığa giderken hem vicdanımızı hem de birer anne baba olarak çocuklarımızın geleceğini düşünerek, hep birlikte hayırlı bir geleceği kurmak için temelleri atacağımız gün olduğunu unutmadan, oylarımızı kullanacağız ve bu sandıkla birlikte sandık sonuçları açıklandığında güneşli bir güne, güzel bir güne hayırlısıyla uyanacağız" dedi.
 
“16 Nisan'da Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Arkasında Kapı Gibi Duracağız”
 
Selvi Kılıçdaroğlu ile Gamze Taşcıer'i kentlerinde konuk etmekten büyük şeref duyduklarını ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkiye'nin çağdaşlık yolunda güçlü bir şekilde yürümesi için kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi gerektiğine olan inancımızı bir kez daha dile getiriyoruz.  Kentimizde yaktığımız meşalenin daha yükseklere ulaşması için nazik davetimizi kırmayıp, yanımızda olan bizlere yüreklerinde güzellikleri açan Genel Başkanımızın çok kıymetli eşi Sayın Selvi Kılıçdaroğlu hanımefendi ile CHP PM'nin en genç kadın üyelerinden Gamze Taşcıer hanımefendiye yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyet, Atatürk ve çağdaşlık Dikilili kadınlarımızın, gençlerimizin, bizlerin vazgeçilmezidir. Biz Dikilililer, kadın haklarına, eşit yurttaşlığa sahip çıktığımız gibi Cumhuriyetin tüm değerlerine sahipleniyoruz, onlardan asla uzaklaşmayacağız ve de uzaklaştıramayacaklar. Bizim aslan yürekli, devrim yürekli kadınlarımız ve gençlerimiz var.  16 Nisan'da çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasında kapı gibi duracağız. Kadınlarımızla, gençlerimizle, erkeklerimizle, yaşlılarımızla, tüm toplumumuzla kapı gibi duracağız. Bize dayatılmak istenen karanlığa bayrağımıza, vatanımıza, Cumhuriyetimize ve Atatürk'e olan sevgimizle "hayır" diyeceğiz. Dikili, Hayır’ını rekor bir oyla sandığa yansıtacaktır. Türkiye’nin huzuru, aydınlık günleri hayırla gelecektir. Biz hazırız, Dikili hazır" görüşlerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.