Sema Pekdaş Romanlarla Buluştu

Sema Pekdaş Romanlarla Buluştu

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Roman derneklerinin temsilcileriyle biraraya geldi. 

TBMM'nin ilk Roman Milletvekili CHP'li Özcan Purçu'nun da katıldığı buluşmada Romanlar her zaman yanlarında olan Başkan Pekdaş'a vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür etti. Konak Belediyesi'nin Çınarlı Üç Fidan Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen akşam yemeğine Roman sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticisi ile Roman mahallelerinin muhtarları katıldı

BİR BİRİMİZE İYİ GELİYORUZ
Geceye ev sahipliğini yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye'nin en fazla Roman nüfusuna sahip ilçesinin Konak olduğunu belirterek, bu tür biraraya gelişlerin birlikteliği daha da güçlendirdiğini söyledi. Pekdaş, "Birlikte hem hoşça vakit geçirelim hem de daha kaynaşalım, sorunlarımızı dertlerimizi paylaşalım, birbirimize iyi gelelim istedik. Konak’ta birlikte yaşıyoruz, kentimize birlikte hizmet ediyoruz… Sorunlarımız ortak, bu yüzden çözümleri de birlikte yaratmak zorundayız. Biz size çok güveniyoruz. Sizler bu kentin rengi, dokususunuz. Herkese ‘HAYIR’lı gelecekler” diyerek tüm konuklara katılımları için teşekkür etti. 

SEMA BAŞKAN BİZİM ABLAMIZ
Romanların TBMM'deki tek temsilcisi CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise söze yıllardır biraraya gelemeyen Roman sivil toplum kuruluşlarını düzenlediği geceyle aynı masada buluşturan Başkan Pekdaş’a teşekkür ederek başladı. Pekdaş'ın Romanlar için büyük bir şans olduğunu dile getiren Purçu, “Bu ülke de bu kentte yaşıyorsak bir araya geleceğiz ve sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz. Bizler bu ülkenin renkleriyiz, bu ülkenin güler yüzüyüz. Herkes bizi çok seviyor ama bir araya gelemiyoruz. Kendi sıkıntımızı kendi içimizde yaşayan topluluk olarak yaşantımızı sürdürüyoruz. Sema Başkan mahallemizin ablası… Bu durumun avantajını kullanacağız. Birlikte sorunlarımızı çözeceğiz” diye konuştu. 

GELECEĞİMİZ İÇİN ‘HAYIR’
Romanların buluşmasında yaklaşan referandumla ilgili değerlendirmeler de yapıldı. Milletvekili Purçu, yapılacak oylamanın vatandaşa hiçbir fayda getirmediğini söyledi. Milletvekili olarak Anayasanın değişmesinden yana olmadığını dile getiren Purçu, referandum oylamasında partilere oy verilmeyeceğini, Anayasada değişikliği yapılan 18 maddenin kabulü ya da reddi için oylama yapılacağının altını çizdi. Purçu, “Bu değişiklikler içinde vatandaş için bir şey yok. Fakirlikle, işsizlikle ilgili sorunların çözümü yok. 18 madde içinde; başbakanlık bitiyor, bakanlıklar bitiyor, milletvekillerinin yetkisi yani kanun yapma yetkisi elinden alınıyor, bir kişiye veriliyor. Savaş ilanına bir kişi karar veriyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin paralarını, bütçesini bir kişi kullanıyor. Başkanlık sistemi diyorlar ya; Libya, Suriye, Irak başkanlık sistemiyle yönetiliyorlar ve hepsinde kan, gözyaşı var. Emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı oyundan başka bir şey değil. Geleceğimiz için, ülkemiz, barış ve özgürlük için lütfen Allah rızası için ‘HAYIR’ deyin. Ama parti seçiminde hangi partiye oy verecekseniz verin” dedi. Gecede söz alan Ege ve Sakarya Mahalle Muhtarları da Başkan Pekdaş’a hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, Purçu'nun sözlerini destekler ifadelerde bulundular.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.